Conform procesului verbal intocmit miercuri la Parchetul General de procuroarea Eugenia Cristescu si contrasemnat de Sorin Rosca Stanescu, care este invinuit de utilizarea de informatii privilegiate in cazul unei operatiuni pe Bursa, urma ca ieri ace
Conform procesului verbal intocmit miercuri la Parchetul General de procuroarea Eugenia Cristescu si contrasemnat de Sorin Rosca Stanescu, care este invinuit de utilizarea de informatii privilegiate in cazul unei operatiuni pe Bursa, urma ca ieri acestuia din urma sa i se citeasca, timp de opt ore, din probatoriul existent la dosar de catre un ofiter desemnat de Parchet. Ceea ce s-a si intamplat. Incepand de la ora 8.00 dimineata pana la ora 16.00, cu foarte scurte pauze de un minut - doua, comisarul Ungureanu a reusit in ritm alert sa-i citeasca lui Sorin Rosca Stanescu 138 de pagini din voluminosul dosar Rompetrol, care cuprinde 58 de volume, totalizand aproape 30 de mii de pagini. In aceste conditii, este evident ca nu este posibila, asa cum a incercat sa-i impuna procuroarea Cristescu, studierea respectivului dosar in numai patru zile. Ca urmare, prin aparatorii sai, Sorin Rosca Stanescu a solicitat pentru studierea in ritm alert a dosarului care il incrimineaza cel putin 170 de zile. "In caz contrar, prin demonstratia facuta chiar de catre reprezentantul desemnat al Parchetului, rezulta ca, neoferindu-i-se conditii rezonabile pentru pregatirea apararii, urmarirea penala este profund viciata", a declarat avocatul Catalin Dancu.
Iata si o scurta declaratie a lui Sorin Rosca Stanescu: "In acest dosar, dupa ce am consultat opisul din care nu mi s-a permis sa fac nici o copie, exista foarte mult balast. De exemplu, fara a ma referi la ceilalti invinuiti, in ceea ce ma priveste am remarcat ca exista doua dosare voluminoase care cuprind aproape 600 de pagini si in care este rezultatul investigarii conturilor mele din trei banci, a conturilor altor zeci de persoane, pe care intamplator le cunosc si sunt zeci de intreprinderi, si ele investigate sub motiv ca s-ar fi spalat bani. In cele din urma, s-a constatat contrariul, dar dosarele au ramas. O imensa munca, la care au participat, pe banii statului, nenumarati specialisti s-a dus pe apa sambetei, pur si simplu pentru ca Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, la dispozitia fostului director Iulian Dragomir, nu a avut altceva mai bun de facut decat sa sesizeze, in urma unui articol din ziarul "Atac", iar acesta din urma s-a conformat, in aceeasi zi declansand investigatiile in ideea ca Rosca va fi infundat". (L.I.)
Patriciu la Parchet
Dinu Patriciu a precizat, ieri, la iesirea de la Parchetul General, ca procurorii care instrumenteaza cazul Rompetrol i-au adus la cunostinta faptul ca, la cele 56 de volume ale dosarului de urmarire penala s-au mai adaugat alte doua. Omul de afaceri a considera ca, in aceste conditii, se dovedeste inca o data ca urmarirea penala nu a fost finalizata. In acelasi timp, Patriciu a precizat ca este nemultumit de faptul ca nu i s-a raspuns la solicitarile depuse. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.