Calcati-i pe ceafa si puneti-i la murat!
Noul oras de adoptie al echipei nationale, Constanta, va gazdui in aceasta seara debutul ""tricolorilor"" in preliminariile Euro 2008. De la ora 21:00, in direct pe TVR 1, reprezentativa condusa de Vict
Calcati-i pe ceafa si puneti-i la murat!
Noul oras de adoptie al echipei nationale, Constanta, va gazdui in aceasta seara debutul ""tricolorilor"" in preliminariile Euro 2008. De la ora 21:00, in direct pe TVR 1, reprezentativa condusa de Victor Piturca va intalni Bulgaria, principala contracandidata la locul 2 in grupa. Tensionata de penibilul razboi psihologic pornit de presa de la Sofia, dar si dinspre cantonamentul echipei lui Stoicikov, partida cu vecinii de la sud de Dunare va insemna si un duel crancen pe gazon. Marile favorite la ocuparea pozitiei secunde in grupa, care duce direct la ""Europene"", vor incerca sa se anihileze in disputa directa. ATAC. Dupa refacerea completa a stelistului Nicolae Dica, selectionerul Victor Piturca pare sa se fi decis asupra unei formule de echipa eminamente ofensiva. In linia mediana, doar Paul Codrea va avea sarcini exclusiv defensive, in timp ce Florentin Petre, Razvan Cocis si Nicolae Dica, nu au decat, misiunea de a sustine cele doua varfuri, Adrian Mutu si Ciprian Marica. Desi spune ca un egal nu inseamna un dezastru, selectionerul nu concepe decat victoria, el trimitand clar mesajul prin modul in care a alcatuit primul ""11"". ""Fata de cele consemnate de presa, echipa este stiuta, cu exceptia unui singur jucator"", a spus Piturca, lasand de inteles ca Razvan Cocis va fi titular. De partea cealalta, bulgarii ameninta ca vin la victorie, insa in ultimele meciuri de pregatire, inclusiv la Cardiff, selectionerul Hristo Stoicikov a asezat pe teren o formula precauta, cu cinci mijlocasi si un singur varf, masivul Dimitar Berbatov. AMBITIE. In frunte cu reprezentantii ei de seama, jucatorii echipei nationale par decisi sa nu mai rateze o noua sansa de calificare la un turneu final. ""Pentru multi dintre jucatorii acestei generatii este poate ultima sansa de calificare. Si pentru mine este un tren foarte important. Din punctul meu de vedere, nu stiu ce sa spun acum. Poate ma dau jos inainte de ultima gara..."", a declarat Cosmin Contra. ""Ii respectam foarte mult pe bulgari, dar e timpul ca aceasta generatie sa-si arate adevarata valoare si sa mearga la un turneu final. Am stat deoparte de tot ceea ce s-a scris in ultimele zile. Nu ne intereseaza decat victoria"", a declarat si principala gura de foc a ""tricolorilor"", Adrian Mutu. ATMOSFERA. Constanta este deja conectata la meciul din aceasta seara. Cele aproximativ 12.000 de bilete au fost epuizate inca de joi, iar preturile pe piata neagra au inceput deja sa explodeze. Fanii pregatesc si ei o atmosfera intimidanta pentru bulgari si o coregrafie care sa ocupe intreaga tribuna a II-a. La antrenamentul oficial al tricolorilor, efectuat ieri, sute de fani au luat cu asalt stadionul din Constanta, aproape sufocandu-i pe jucatori. INCREDERE
""I-am vazut si i-am studiat. Important e sa jucam noi bine. Sper sa castigam si sa-i facem fericiti pe suporteri. Calificarea este foarte importanta, iar Bulgaria e un adversar periculos. Ma astept la un stadion plin, care sa ne sustina, iar la final sa ne bucuram impreuna""
Paul Codrea CONCENTRARE
""Meciul cu Bulgaria este foarte greu si important, mai ales pentru ca este primul din grupa. Nu am avut timp sa vedem declaratiile lor si nu conteaza decat sa ne calificam la turneul final. Vom da tot ce avem mai bun pentru a castiga. Pentru mine este posibil ca actuala campanie de calificare sa fie ultima la care iau parte""
Cosmin Contra IMPORTANTA
""Este foarte important sa ne calificam si, din cate am observat, toti baietii sunt in forma si concentrati. Meciul este la fel de greu ca si cel cu Cehia, iar Bulgaria este principala noastra contracandidata la calificare""
Adrian Mutu DESPRE DORINEL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.