Democratii isi lovesc partenerii de guvernare din dorinta de a castiga capital politic si de a inocula ideea ca PD este un partid puternic care ar trebui sa primeasca functia de premier. Presedintele executiv al partidului, Adriean Videanu (foto), a
Democratii isi lovesc partenerii de guvernare din dorinta de a castiga capital politic si de a inocula ideea ca PD este un partid puternic care ar trebui sa primeasca functia de premier. Presedintele executiv al partidului, Adriean Videanu (foto), a prezentat planurile PD: alegeri anticipate dupa 1 ianuarie 2007 si premier democrat. Mai mult, desi ii critica vehement pe liberali, liderul PD a sustinut ca se doresc liste comune cu PNL.
Premier, "e-vident e Videanu"
Intrebat daca, dupa anticipate, viitorul premier va fi desemnat de partidul cu cel mai mare numar de parlamentari, Videanu a raspuns printr-un inspirat joc de cuvinte. "Evident! Nu E-videanu! Evident". Potrivit liderului executiv al democratilor, premierul va fi decis de partidul cel mai bine cotat in sondaje, adica - fara discutie - de PD. Videanu a tinut sa asigure lumea intreaga ca PD are nenumarati lideri de marca ce ar putea ocupa functia de prim-ministru.
Anticipate, dupa 2007
Despre anticipate, Videanu a spus ca acestea nu ar fi o solutie doar pentru consolidarea unei puteri care trebuie sa gestioneze momentul integrarii, ci si pentru PD si Alianta, in general. "Dupa ce ai pierdut majoritatea parlamentara intr-o Camera a Parlamentului, este foarte greu sa gestionezi un proces atat de greu, practic as putea sa spun ca este imposibil", a comentat Videanu. Liderul executiv al PD a aratat, citat de Mediafax, ca anticipatele ar putea clarifica si relatiile din cadrul Aliantei, de dorit fiind ca liberalii si democratii sa candideze impreuna. "Trebuie sa fim de acord in Alianta, si PD si PNL, si, pe de alta parte, trebuie sa constituim acea majoritate parlamentara care sa doreasca alegerile anticipate", a continuat Videanu. El a facut un efort si a recunoscut ca relatiile cu liberalii au traversat multe momente tensionate, din vina ambelor partide, dar si-a revenit repede si a anuntat ca PD a facut mai multe concesii PNL.
Frunzaverde: Liberalismul nu e de viitor
Pe de alta parte, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde i-a gratulat pe colegii de Alianta, transmitandu-le ca liberalismul isi pierde din forta pe scena politica autohtona, nefiind un curent al viitorului. "Liberalismul nu este un curent politic al viitorului. El va reprezenta tot mai putin in peisajul politic romanesc", a spus Frunzaverde. Cat despre PD, el va deveni forta romaneasca dominanta in PPE", a continuat liderul PD, precizand ca este normal ca PPE sa doreasca un partid care are 30% in sondaje, nu unul cu 3%. "Nu mai avem ce sa discutam, PD este un partid crestin-popular!", a inchis Frunzaverde discutia despre identitatea PD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.