George Copos si Vasile Siman au incheiat ieri, in ultima zi in care cluburile mai puteau face modificari pe lotul trimis la UEFA pentru cupele europene, cele mai lungi negocieri purtate vreodata in fotbalul romanesc, in urma carora Ionut Mazilu si Co
George Copos si Vasile Siman au incheiat ieri, in ultima zi in care cluburile mai puteau face modificari pe lotul trimis la UEFA pentru cupele europene, cele mai lungi negocieri purtate vreodata in fotbalul romanesc, in urma carora Ionut Mazilu si Costin Lazar au trecut din Regie in Giulesti. Actele nu au fost inca semnate, pentru ca au intervenit, ca de obicei, probleme, insa cert este ca Mazilu si Lazar s-au antrenat ieri la Pro Rapid sub comanda lui Razvan Lucescu. Cei doi au semnat contracte pe cate patru ani, cu optiune pentru inca unul, iar astazi vor fi prezentati oficial. Divergente au aparut intre Copos si Siman din cauza lui Stelian Stancu, cel de-al treilea "student" care trebuia sa ajunga la Rapid. Mai intai, patronul giulestenilor i-a oferit un salariu mai mic decat cel discutat initial, apoi l-a anuntat pe boss-ul din Regie, care este si finul sau, ca il doreste pe Stancu doar sub forma de imprumut, varianta refuzata categoric de Siman. Copos ar fi invocat faptul ca, la controlul medical efectuat de cei trei la Spitalul Militar in vederea transferului, lui Stancu i s-au gasit probleme la masa musculara, care ar fi insuficient dezvoltata. In cele din urma, s-a batut palma pentru Mazilu si Lazar, iar pe fir pentru Stancu a intrat imediat Gigi Becali, care a oferit Sportului 500.000 de euro pe loc pentru transferul fundasului dreapta.
Meir vroia scuze de la "Vama"
Dupa un razboi al declaratiilor si comunicatelor contradictorii, ieri s-a incheiat si conflictul dintre presedintele Dinu Gheorghe si deputatul Nati Meir. Ultimul a facut o serie de afirmatii in presa potrivit carora a contribuit cu 1,5 milioane de euro la transferurile mai sus mentionate, iar "Vama" i-a replicat ca este un "politician in cautare disperata de publicitate gratuita", catalogand pozitia acestuia drept o "escrocherie" si recomandandu-i sa se prezinte la o clinica psihiatrica. Meir a replicat ieri dimineata cu un comunicat in care il avertizeaza pe Dinu Gheorghe ca are termen pana pe 4 septembrie sa-si ceara scuze publice, in caz contrar urmand sa-l dea in judecata si sa-i ceara daune de 1,5 milioane de euro. Mai mult, Meir sustinea ca are legaturi cu Copos fara stiinta presedintelui clubului, exemplificand prin faptul ca, la meciul cu FK Sarajevo, din mansa a doua a turului preliminar din Cupa UEFA, a convenit cu Copos sa primeasca niste invitatii la meci pe numele unei firme, si nu pe al sau sau al fiului sau Or, "viitor actionar", tocmai pentru ca Dinu "Vama" sa nu afle.
Scuze in numele lui Dinu Gheorghe
Tot Meir a lamurit problema mai spre dupa amiaza, cand a remis un nou comunicat, in care afirma ca George Copos i-a trimis un fax in care i-a cerut sa inceteze conflictul cu Dinu Gheorghe, deputatul declarandu-se de acord cu aceasta propunere. Totodata, Meir a facut publica scrisoarea primita de la patronul giulestean, din care reiese clar ca nu are nicio sansa ca fiul sau sa devina in viitorul prea apropiat actionar la Rapid. In stilu-i caracteristic, Copos il asigura pe deputat ca nutreste fata de Or Meir "o vie afectiune", ii prevede acestui copil de 15 ani "un om de mare viitor" si apreciaza ca Rapidul "va avea numai de castigat in urma implicarii lui in activitatea clubului". Pana aici foarte frumos, urmeaza partea concreta, care suna extraordinar: "Acest lucru se va putea realiza in curand, in contextul in care SC Rapid Bucuresti SA va fi cotata, in scurt timp, la Bursa de Valori Bucuresti. In acel moment fiul dumneavoastra va putea actiona de pe piata un numar suficient de mare de actiuni, care sa il plaseze in postura de actionar semnificativ al societatii". Exact acelasi lucru le-a spus Copos si suporterilor care ii cereau socoteala, iar cotarea la bursa nu se poate face mai repede de trei ani, deci Or Meir mai are de asteptat. In final, Copos ii cere scuze lui Meir in numele lui Dinu Gheorghe si solicita inchiderea conflictului cu acesta. La Realitatea TV, Copos a precizat ca "declaratiile domnului Gheorghe sunt deplasate, iar Nati Meir are tot dreptul sa-l dea in judecata". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.