Trupurile celor doi mineri morti in subteranul exploatarii Baia Noua din judetul Mehedinti au fost scoase la suprafata, ieri, la mai bine de trei saptamani de la producerea accidentului. "In ciuda alunecarilor de steril care au avut loc pe toata dura
Trupurile celor doi mineri morti in subteranul exploatarii Baia Noua din judetul Mehedinti au fost scoase la suprafata, ieri, la mai bine de trei saptamani de la producerea accidentului. "In ciuda alunecarilor de steril care au avut loc pe toata durata operatiunilor de salvare si apoi de recuperare, am reusit sa ne aducem ortacii la suprafata pentru a le cinsti memoria si a-i inmormanta crestineste in satele lor din Mehedinti, Svinita si Eibental", a declarat, citat de NewsIn, Stefan Lisi, directorul societatii comerciale Miniera Banat SA Anina. Acesta a mai precizat ca misiunea de recuperare a trupurilor lui Zdravko Ianculovici si Liviu Tomoioaga a fost una foarte periculoasa, dar s-a incheiat cu bine. Directorul a adaugat ca cei doi mineri au murit pe loc, in urma unui soc mecanic. "Trupurile celor doi sunt intregi si arata bine fata de cum ne asteptam noi sa-i gasim. Din cate am inteles de la medicii de la IML, au murit pe loc, in urma socului mecanic. Au fost ceva probleme pana i-am scos, deoarece colivia era cazuta peste ei si a trebuit sa o taiem cu autogenul", a declarat Stefan Lisi. Trupurile neinsufletite ale lui Zdravco Ianculovici si Liviu Tomoioaga vor fi transportate la Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin in vederea efectuarii necropsiei, dupa care vor fi incredintate familiilor.
Bani pentru familii
In alta ordine de idei, liderii sindicatului minerilor de la mina Baia Noua au anuntat ca vor da cate o suta de milioane de lei vechi familiilor celor doi mineri si vor cumpara tot ceea ce este necesar pentru inmormantare si pomana. De asemenea, conducerea minei Baia Noua a anuntat ca familiile celor doi ortaci vor mai primi cate doua sute de milioane de lei vechi pentru ca, desi au murit, Zdravko Ianculovici si Liviu Tomoioaga vor fi trecuti in ordonanta pentru inchiderea minei. La acesti bani se adauga inca 150 de milioane care vor veni din partea Guvernului, cel mai probabil prin Ministerul Economiei si Comertului. Totodata, sotiile celor doi mineri vor beneficia de pensii de urmas. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.