Finul ministrului Administratiei si Internelor a fost incarcerat, dupa ce, in noaptea de miercuri spre joi, s-a predat politistilor. Coriolan Pop Bruchental s-a prezentat, conform NewsIn, cu bagajele facute, la penitenciarul in care isi va ispasi cei
Finul ministrului Administratiei si Internelor a fost incarcerat, dupa ce, in noaptea de miercuri spre joi, s-a predat politistilor. Coriolan Pop Bruchental s-a prezentat, conform NewsIn, cu bagajele facute, la penitenciarul in care isi va ispasi cei patru ani si jumatate de detentie la care a fost condamnat, la orele 23.30. El fusese dat in urmarire cu cateva ore inainte, pe motiv ca se sustrage executarii pedepsei cu inchisoarea la care fusese condamnat. "Coriolan Pop-Bruchental a fost dat in urmarire deoarece nu s-a prezentat la penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate", preciza, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, subinspectorul Alina Farcuta.
Finul lui Vasile Blaga a fost condamnat in 22 februarie 2006, de Curtea de Apel Pitesti, la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru contrabanda, evaziune fiscala si fals material in inscrisuri oficiale. In perioada 1997-1998, Coriolan Pop Bruchental a introdus in tara, fara a achita taxele vamale, zeci de transporturi de ulei alimentar in numele unor firme apartinand unor arabi plecati din Romania.
Dupa condamnare, finul ministrului MAI a disparut de la domiciliu si, prin avocat, a facut demersuri pentru a obtine amanarea executarii pedepsei, invocand faptul ca are patru copii si un socru bolnav. El a obtinut o amanare, urmand ca pana la sfarsitul zilei de 29 august, sa se prezinte la Penitenciarul Oradea pentru a incepe executarea pedepsei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.