Prefectul si acolitii lui au fost denuntati la DGA Iasi in data de
17 august a.c. Desi DGA si DNA Bucuresti au evitat sa dea amanunte, protejand denuntatorul, pe cai specifice, am aflat ca persoana careia i
s-au pretins cele trei hectare de teren cu titlu de spaga pentru a i se retroceda un teren la care avea tot dreptul este unul dintre cetatenii care se impotmolesc in administratia publica desi au hotarari judecatoresti definitive de punere in posesie.
27 iulie - Dorin Forna a fost contactat telefonic de avocatul angajat Toni Cristian Baltag si a aflat ca prefectul i-ar fi spus ca pentru a demara actiunea de punere efectiva in posesie pentru cele 16 hectare din comuna Miroslava, Norina Forna ""trebuie sa-i dea cu titlu gratuity"" trei hectare din suprafata ce urma
a-i fi retrocedata, din care unul ""este pentru directorul ADS Iasi"".
17 august - Dorin Forna si avocatul stabilesc telefonic o intalnire cu prefectul la ora 15:30. Ajunsi la Prefectura cei doi se intalnesc cu Prisacaru pe holul institutiei, unde Dorin Forna afla direct ca numai asa se va face punerea in posesie. Doar daca ii da gratis trei hectare. ""Doua pentru mine, unul pentru Ionita"".
31 august - Prefectul semneaza actul de punere in posesie, la mai bine de doua luni dupa aprobarea Comisiei Judetene de Fond Funciar. La ora 12:30, Prisacaru a fost scos din Prefectura si dus la DGA Iasi.
1 septembrie - La ora 2:30, prefectul primeste 24 de ore de retinere. In aceeasi noapte, la ora 3:10, el ajunge in arestul DCP.
2 septembrie - La ora 17:00, dupa cinci ore de audieri la DNA, prefectul si complicii au fost dusi in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. (V. Fotache)