In Osetia de Nord (sudul Rusiei) vor incepe astazi manifestarile de comemorare a doi ani de la masacrul asupra ostaticilor de la scoala din Beslan, tragedie soldata cu 332 de morti, majoritatea copii. Manifestarile vor debuta astazi, la ora locala 9.
In Osetia de Nord (sudul Rusiei) vor incepe astazi manifestarile de comemorare a doi ani de la masacrul asupra ostaticilor de la scoala din Beslan, tragedie soldata cu 332 de morti, majoritatea copii. Manifestarile vor debuta astazi, la ora locala 9.15, cu inaltarea spre cer a 332 de baloane albe, exact la ora la care rebelii ceceni au patruns, in urma cu doi ani, in Scoala nr. 1 din Beslan, informeaza publicatia Mail and Guardian online, si se vor incheia duminica. Luarea de ostatici de la Beslan, incident asupra caruia si acum planeaza numeroase de semne de intrebare, a inceput la 1 septembrie, in prima zi a anului scolar. Rebelii ceceni care au patruns in incinta scolii din Beslan au sechestrat peste 1000 de persoane, cerand, in schimbul eliberarii lor, ca fortele ruse sa puna capat razboiului din Cecenia. Totul s-a transformat intr-o baie de sange, dupa ce fortele de securitate ruse, care initial au spus ca nu vor face apel la forta, au luat cu asalt scoala, la 3 septembrie, actiune soldata cu moartea a 186 de copii. Rudele victimelor de la Beslam care acuza Kremlinul ca vrea sa ascunda adevarul, au cerut oficialilor responsabili cu investigarea tragediei sa nu participe la ceremonia de comemorare de astazi. Oamenii nu cred in versiunea oficiala expusa de autoritati, dand mai curand credit ipotezei avansate in raportul deputatului rus Iuri Saveliev, potrivit caruia asaltul asupra scolii a fost unul planificat, si nu unul spontan. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.