Vicepresedintele PD Cezar Preda spune ca este datoria democratilor sa ceara colegilor de alianta scoaterea PC de la guvernare inainte de 1 ianuarie 2007. In opinia lui Cezar Preda, conservatorii ar trebui sa treaca in randul opozitiei inainte a de di
Vicepresedintele PD Cezar Preda spune ca este datoria democratilor sa ceara colegilor de alianta scoaterea PC de la guvernare inainte de 1 ianuarie 2007. In opinia lui Cezar Preda, conservatorii ar trebui sa treaca in randul opozitiei inainte a de discuta aliante cu PRM. "Pentru mine nu reprezinta o surpriza planurile PC de a incerca o alianta cu PRM. Din analiza pe care noi am facut-o rezulta ca cele doua partide au multe lucruri in comun si fiindca a face aliante e dreptul fiecarui partid, lucrurile se pot desfasura liber", a spus ieri Preda, citat de Mediafax. Vicepresedintele democrat a adaugat ca se impune o singura cerinta, respectiv ca PC sa paraseasca guvernarea. "E de datoria noastra, a democratilor, de a cere colegilor de alianta sa scoatem PC de la guvernare inainte de 1 ianuarie 2007. Nu trebuie sa amanam solutia pana la aceasta data", a mai afirmat Cezar Preda. "Nu poti sa fii si la Putere, si in Opozitie. Sa ne lase in pace daca nu vor sa fie la Putere!", ne-a declarat Preda.
Conservatorii isi vad de PRM
De cealalta parte, Voiculescu se jura ca nu negociaza cu PRM, dar vorbeste despre punctele comune pe care le au cele doua partide. Seful conservator a tinut sa vina ieri in fata presei si sa desfiinteze "vehiculata alianta cu PRM", stabilind totodata ca "lupta anti-mafie si anti-saracie" constituie afinitatile dintre cele doua partide. "Date fiind relatarile din ultimele zile, am vrut sa spun oficial, apropo de vehiculata alianta cu PRM, ca nu au fost demarate negocieri cu reprezentantii ai PRM pentru realizarea unei aliante politice sau electorale", a spus Voiculescu, cu scopul de a "stopa speculatiile" aparute in presa pe marginea apropierii dintre PC si PRM. Pe de alta parte, liderul-suprem al conservatorilor s-a aratat chiar indulgent cu cei care s-au declarat deja impotriva unei aliante cu peremistii. In cazul in care Biroul Politic va decide apropierea dintre cele doua partide, opozantii aceste idei din PC "nu vor parasi totusi partidul". De altfel, Voiculescu a vorbit si despre "un colectiv de trei oameni din PC care va discuta cu colectivele de la PSD, PNL si PRM problema izolarii practicilor PD". (C.E./V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.