Conditiile meteorologice nefavorabile inregistrate in ultimele doua zile la Belgrad dau mari batai de cap organizatorilor Campionatului European de polo, rafalele puternice de vant, reprizele dese de ploaie torentiala si temperaturile scazute (n.n. -
Conditiile meteorologice nefavorabile inregistrate in ultimele doua zile la Belgrad dau mari batai de cap organizatorilor Campionatului European de polo, rafalele puternice de vant, reprizele dese de ploaie torentiala si temperaturile scazute (n.n. - pana la +10 grade Celsius) amenintand serios marea intrecere continentala, care va fi gazduita, de astazi si pana pe 11 septembrie, de bazinul descoperit din incinta complexului olimpic acvatic din centrul capitalei Serbiei. Din pacate, capriciile vremii si previziunile meteo nefavorabile nu i-au speriat doar pe antrenorii echipelor participante, care isi fac probleme pentru sanatatea jucatorilor, oficialii LEN punandu-si deja intrebari fata de decizia lor conservatoare de a disputa toate meciurile in bazinul descoperit din Tasmajdan. De altfel, o decizie finala in acest sens urma sa fie anuntatp aseara, la sedinta tehnica, dar sansele ca meciurile sa fie mutate in bazinul olimpic acoperit erau infime, mai ales ca pregatirile de la arena descoperita erau in toi ieri, fiind montate si ultimele 1.500 de scaune in tribune. Printre cei alarmati de ploaia torentiala si de vantul puternic se afla si componentii delegatiei Romaniei, care, conform programului anuntat de LEN, vor debuta in aceasta dimineata, de la ora locala 10 (una mai tarziu la Bucuresti), impotriva Spaniei, fosta campioana mondiala si recent finalista a Ligii Mondiale (competitie desfasurata in urma cu o luna in Grecia). Paradoxul face ca Romania sa debuteze la aceasta editie chiar impotriva echipei care i-a mijlocit indirect accesul la Campionatul Mondial din Australia, prezentele Spaniei si Serbiei in finala Ligii Mondiale atragand de la sine si calificarea "tricolorilor" pregatiti de Vlad Hagiu la intrecerea mondiala de la Antipozi, gratie locului 6 obtinut la Cupa FINA.
Obiectiv: o medalie!
Dornici sa rupa barierele mentale si sa rastoarne ierarhia europeana, "tricolorii", cu sprijinul celebrului sensei Florentin Marinescu, care se ocupa de pregatirea lor psihologica, vor incerca sa demonstreze specialistilor din bazine ca Romania a devenit o pretendenta serioasa la podium. Ce-i drept, pentru cei care cunosc foarte bine conditiile jalnice de pregatire din tara, unde pana si singurul bazin acoperit din Capitala a fost inchis din cauza unor incidente neplacute, in urma carora cinci copiii s-au intoxicat cu clor, obiectivul fixat de presedintele FRP, o medalie europeana, pentru care a si anuntat prime-record (cate 10.000 de euro pentru bronz), poate parea de neatins. Numai ca, in ultima vreme, si mai ales la turneul de la Bucuresti, unde am pus la punct echipe de renume, precum Italia, Grecia si Germania, reprezentativa pregatita de Hagiu a araatat ca se poate masura inclusiv cu selectionatele abonate la medalii. Iar o victorie in meciul cu Spania ar deschide Romaniei, pentru prima data in istorie, drumul spre medaliile continentale, pavat cu obstacole de genul Rusiei, Slovaciei, Olandei si Serbiei (in grupa A). Si daca tot am subliniat aspiratiile "tricolore", sa-i nominalizam pe cei 15 poloisti din lot: Bertini Nenciu, Robert Dinu, Cosmin Radu, Andrei Iosep, Gheorghe Dunca, Florin Bonca, Florin Musat, Edward Andrei-Dina, Andrei Busila, Kalman Kadar, Alexandru Matei-Guiman, George Georgescu, Ramiro Georgescu, Tiberiu Negrean si Alexandru Ghiban.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.