Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si prim-ministrul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, merita o scrisoare deschisa, transmisa spre "autosesizare" si Ministerului Public, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In esenta: Dom
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si prim-ministrul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, merita o scrisoare deschisa, transmisa spre "autosesizare" si Ministerului Public, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In esenta: Domnilor Conducatori ai Statului Roman, campania "Voci curate" ar fi trebuit sa dezmorteasca si CNSAS, care, dupa cum bine stiti, conform legii, avea obligatia sa cerceteze din oficiu, inca din noiembrie 2004, toti noii alesi ai patriei, incepand cu dumneavoastra. Insa, nici dupa declansarea avalansei deconspirarilor, unii membri ai Colegiului nu au decis sa isi indeplineasca mandatul onest, incalcand in schimb in repetate randuri legea, fara a fi sanctionati. Tot in acelasi context se cere si audierea la Parchet a ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, care, aruncand in spatiul public cererea de deconspirare a reprezentantilor Bisericii nationale si cultelor din Romania, afirma: "M-am bazat in mare parte cand am facut aceasta solicitare pe surse venite dinspre CNSAS".
Ultimele zile ale "dosariadei" arata evidenta riscului ca atentia opiniei publice si a organelor de ancheta sa fie distrasa in mod intentionat de la cea mai importanta misiune a acestei actiuni: expunerea sistemului criminal comunist si a legaturilor existente intre oamenii Securitatii si reprezentantii de varf ai Partidului Comunist Roman si ai structurilor sale adiacente, inainte si dupa 1989.
Apreciem si deconspirarea unor membri ai cultelor vinovati de vreun pact cu diavolul, si pe cea a sportivilor, chiar si pe cea a doamnelor muncitoare de la Apaca, daca este cazul. Insa inainte de purcedere la desecretizarea altor si altor dosare si la deconspirarea tuturor colaboratorilor din toate straturile societatii, mai putin a celor stipulate ca prioritare in legea CNSAS, va rugam sa luati in considerare Apelul nostru formulat public in urma cu o luna, privind cererea de desecretizare a dosarelor tuturor personalitatilor care se bucura de incredere publica in Romania, indiferent de haina lor, civila, preoteasca sau militara.
Nu cred ca este cazul sa va explicam dumneavoastra faptul ca legatura dintre anumiti formatori de opinie si anumiti reprezentanti ai clasei politice si ai serviciilor secrete din Romania a sustinut in ultimii 16 ani blocajul progresului firesc al tarii si alaturarea romanilor celorlalte natiuni care fac parte din Uniunea Europeana. Stim ca multi colaboratori ai Securitatii au fost preluati de noile servicii de informatii si sunt in prezent ofiteri activi aflati sub acoperire in mediile politice si de influenta si manipulare a opiniei publice.
Intarzierea expunerii cu prioritate a acestora, ca si a celor care au avut relatii monitorizate cu alte servicii secrete, straine, amanarea desecretizarii dosarelor formatorilor de opinie, nu poate insemna decat ca sistemul pe care dumneavoastra incercati sa il guvernati continua practicile de politie politica ale regimului comunist.
De aceea va solicitam ca inainte de desecretizarea dosarelor sportivilor si ale altor categorii social-profesionale sa dispuneti de urgenta expunerea <<cartitelor>> anti-democratie din randurile strans unite ale formatorilor de opinie mincinosi si falselor repere morale ale societatii civile, colaboratori ai aparatului de represiune al Partidului Comunist, Securitatea. Din informatiile noastre, pe care asteptam inca sa le confirme CNSAS, rezultatele unei expuneri oneste vor soca societatea romaneasca si multe foruri europene care sunt, de asemenea, in asteptarea revelarii adevarului crud. Numai astfel vom putea spera la o Romanie curata.
Pentru ca dezvaluirile pe care CNSAS trebuie sa le releve in ce priveste trecutul comunist al persoanelor ce se bucura de incredere publica este necesara eliminarea anomaliei in care se complace Colegiul CNSAS si care sta in faptul ca membrii sai nu s-au auto-cercetat nici pana acum prezentandu-si public propriile dosare. Totodata, pentru ca demersurile dumneavoastra privind o posibila condamnare a regimului comunist de ocupatie a Romaniei sa aiba credibilitate este la fel de necesara expunerea cu prioritate a trecutului membrilor Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania si a Consiliului de conducere al Institutului guvernamental de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.
Ne pare rau sa constatam ca, desi va bucurati de posibilitatea investigarii trecutului oricarei persoane din Romania si chiar a unora din strainatate, deja in aceste structuri ale statului roman se afla cel putin doi fosti informatori ai Securitatii si alti agenti de influenta si posibil de informatii ai regimului comunist si ai altor servicii secrete straine, inclusiv persoane care nu au si nu pot sa obtina certificatul ORNISS. Astfel se constata riscul decredibilizarii totale a activitatilor si rezultatelor acestor Comisii.
Tinand cont de aceste grave defectiuni ale mecanismelor statele va rugam asadar ca inainte de a lansa orice alte operatiuni interesante pentru opinia publica romaneasca sa studiati dosarele acestor membri ai Comisiilor dumneavoastra, comparandu-le cu cele de pe microfilmele aflate in SUA sau in Romania, si sa le prezentati public, in integralitatea lor, inclusiv pe Internet, asa cum va solicitam de altfel sa fie expuse toate dosarele Securitatii.
Numai astfel acest proces se va incheia cu bine - fara generarea unui nou razboi secret, dupa cum avertiza presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens - pana la data de 1 ianuarie 2007, asa cum ar vrea presedintele Traian Basescu si cum ne dorim, sunt convins, cu totii.
Dumnezeu sa ne ajute!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.