In sezonul de vanatoare 2006 - 2007 vor putea fi vanate 300 de ursi, 500 de lupi, 120 de exemplare de ras si 500 de pisici salbatice. In acet sens, Guvernul a aprobat, in aceasta saptamana, cota anuala de animale din aceste specii ce vor putea fi van
In sezonul de vanatoare 2006 - 2007 vor putea fi vanate 300 de ursi, 500 de lupi, 120 de exemplare de ras si 500 de pisici salbatice. In acet sens, Guvernul a aprobat, in aceasta saptamana, cota anuala de animale din aceste specii ce vor putea fi vanate in sezonul urmator de vanatoare. Ursii, lupii, rasii si pisicile salbatice sunt animale protejate si din acest motiv, potrivit legii, Guvernul aproba cotele anuale, la propunerea Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Vanatoarea pentru lup, ras si pisica salbatica este permisa in perioada 15 septembrie 2006 - 31 martie 2007, prin metodele "la goana", "la panda", "la dibuit". Vanatoarea pentru urs este permisa in perioada 15 septembrie 2006 - 31 decembrie 2006 si 15 martie 2007 - 14 mai 2007, prin metodele "la panda" si "la dibuit". Prin exceptie, lupii si ursii aflati in afara habitatului natural si care frecventeaza locurile special amenajate pentru adapostirea animalelor domestice, punand in pericol siguranta acestora si/sau a personalului de deservire, precum si cei care se afla langa cadavrul unui animal pe care l-au ucis, pot fi vanati pe tot timpul anului. Numarul de exemplare care se poate recolta, pe gestionari si fonduri de vanatoare, se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului si al autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, in baza propunerilor rezultate din studiul de estimare a efectivelor si a celor primite din partea gestionarilor fondurilor de vanatoare. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.