Capitala Germaniei, Berlin, gazduieste timp de sase zile cel mai mare targ de produse electronice de larg consum. Gigantii tehnologiei expun ""jucariile"" high-tech cu inci, pixeli, bytes etc. ""Calitate si mobilitate"" este sloganul sub car

Capitala Germaniei, Berlin, gazduieste timp de sase zile cel mai mare targ
de produse electronice
de larg consum. Gigantii tehnologiei expun ""jucariile"" high-tech cu inci, pixeli, bytes etc.

""Calitate si mobilitate"" este sloganul sub care se desfasoara in acest an IFA. Termeni precum high-definition, blu-ray, mp3 player, mobile television, GPS vor fi pronuntati si explicati de mii de ori in aceste zile la standurile targului. Organizatorii isi incep discursurile cu un studiu care arata ca, in prezent, 83% din clienti sunt interesati in primul rand de calitate si doar 17% de pretul produsului.
LARGI DIMENSIUNI. Echipamentele HD (high-definition) sunt printre vedetele targului, ""TV in noi dimensiuni"" fiind numele pe care il poarta una dintre halele expozitiei dedicate acestui sector. Avand in vedere ca in acest an pe piata europeana apare si Blu-ray, si HD-DVD, posibilitatile de a vedea acasa imagini de o calitate impresionanta ii vor ispiti pe multi sa scoata din buzunar sume considerabile.
""Credem ca piata europeana este pregatita pentru HD DVD, Campionatul Mondial de Fotbal fiind un adevarat catalizator"", a declarat intr-o conferinta de presa un oficial de la Philips. Compania olandeza prezinta la IFA un prototip LCD TV cu o diagonala de 100 inci.
In ceea ce priveste ""batalia formatelor"", Pioneer a anuntat pentru 2007 un drive hybrid care poate sa citeasca si Blu-ray, si HD DVD.
PORTABIL SI REZISTENT. GPS-urile sunt prezente tot mai mult in domeniul civil. Printre noutatile prezentate aici, un dispozitiv de la Acer, e310, un portabil cu procesor Samsung si cu Windows CE. Taiwanezii de la Antig prezinta un incarcator pentru baterii fuel-cell (pe baza de metanol). Pentru competitia pe piata mp3 playerelor, SanDisk aduce la IFA Sansa c200, un model cu memorie flash de 2GB la 100 de dolari.
Si pentru prima data la IFA, ""lumea VoIP"". Industria telefoniei prin IP a venit cu oferte si pentru companii, si pentru utilizatori casnici.
STATISTICI. Pentru acest an, spatiul expozitional a fost extins la o suprafata de 160.000 de metri patrati. Participa 1.049 de expozanti din 32 de tari. Organizatorii se asteapta la un numar de peste 270.000 de vizitatori. Multe companii prezente si-au extins standurile (fata de suprafetele inchiriate anul trecut).

ISTORIC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.