Britanicul Ali Imran, autorul accidentului de la Podul Eroilor, soldat cu moartea a trei persoane, printre care si regizorul Cristian Nemescu, va ramane in arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti a confirmat, ieri, decizia de arestare preventiva a sa. Al
Britanicul Ali Imran, autorul accidentului de la Podul Eroilor, soldat cu moartea a trei persoane, printre care si regizorul Cristian Nemescu, va ramane in arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti a confirmat, ieri, decizia de arestare preventiva a sa. Ali Imran formulase recurs fata de decizia prin care Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, vineri, emiterea pe numele sau a unui mandat de arestare preventiva pentru 20 de zile. In timpul sedintei de judecata, avocatii britanicului au cerut ca acesta sa fie judecat in stare de libertate intrucat a colaborat cu anchetatorii, nu reprezinta pericol public, iar infractiunea nu a fost savarsita cu intentie. Acestia considera ca autorul accidentului ar trebuie eliberat si cazat, sub paza, la un hotel din Capitala. De asemenea, cei doi aparatori, Cosmin Gociu si Artur Musetescu, au sustinut ca semaforul de la Podul Eroilor nu functiona corect, iar masina Porche Cayenne pe care o conducea Imran nu avea o viteza mai mare de 40-50 km/h. Mai mult, ei au lasat sa se inteleaga ca o parte din vina pentru producerea accidentului apartine si taximetristului.
"Nu am vrut sa fac rau cuiva"
La randul sau, britanicul a declarat, in fata instantei, ca regreta fapta, ca nu a intentionat sa raneasca pe nimeni si ca intelege durerea familiilor celor care au murit in accident. Barbatul a spus ca este in stare de soc si ca va purta povara faptei sale toata viata. "A trecut o saptamana de la accident. Inca sunt in soc si nu stiu ce sa zic. Niciodata nu am vrut sa fac rau cuiva. Am fost crescut in credinta. Cunosc Romania si inteleg durerea prin care trec familiile victimelor. Nu am intentionat niciodata sa fac asta si nu doresc nimanui sa treaca prin ce trec eu. Eu trebuie sa port aceasta intamplare asupra mea toata viata", a spus Ali Imran. In replica, procurorul de sedinta a pledat pentru mentinerea in arest, argumentand ca in dreptul anglo-saxon trecerea pe rosu este considerata infractiune savarsita cu intentie. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.