Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, ieri, printr-o hotarare, solicitarea Primariei Capitalei catre Guvern de a i se restitui terenul din zona Unirii - Nerva Traian, pentru a deveni proprietarul intregii suprafete alocate pro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, ieri, printr-o hotarare, solicitarea Primariei Capitalei catre Guvern de a i se restitui terenul din zona Unirii - Nerva Traian, pentru a deveni proprietarul intregii suprafete alocate proiectului imobiliar Esplanada. "Acum terenul este in proprietate de stat, aflat in administrarea Ministerului Lucrarilor Publice. Urmeaza, conform discutiilor cu premierul Tariceanu si ministrul Transporturilor, sa preluam terenul. In toamna aceasta vom deveni proprietarul intregii suprafete de teren alocate proiectului Esplanada", a explicat primarul general Adriean Videanu. Concret, municipalitatea vrea sa preia in administrare imobilele si terenul cuprins intre bulevardul Unirii, strada Nerva Traian, bulevardul Octavian Goga si bulevardul Mircea Voda. Terenul - amplasat in centrul Capitalei - pe care Primaria Bucuresti intentioneaza sa realizeze un ansamblu de spatii de birouri, locuinte si spatii comerciale, are o suprafata de peste 10,7 hectare. Aproape 20% din aceasta suprafata este detinuta de persoane fizice sau face obiectul unor cereri de retrocedare. "In proiectul Esplanda avem 25 de puneri in posesie care totalizeaza aproape un hectar, dar mai sunt si alte cereri pe Legea 10. Vom urgenta procesul de restituire astfel incat, asa cum am promis si investitorului, pana la sfarsitul anului sa avem o situatie clara din punct de vedere juridic al terenului", a mai spus, ieri, Videanu.
Potrivit edilului Capitalei, proprietarii de terenuri din zona au disponibilitatea de a vinde, municipalitatea identificand "pretul corect". Pana acum, 17 proprietari au fost de acord cu toate evaluarile si cu pretul propus. Cei care nu vor accepta oferta de rascumparare a primariei vor fi expropriati, ansamblul fiind considerat proiect de utilitate publica, a precizat primarul general." "Mai sunt unii ale caror asteptari sunt foarte mari. Problema este ca municipalitatea nu poate negocia cu fiecare in parte. Este o regula, va trebui sa platim acelasi pret tuturor proprietarilor in functie de evaluare", a explicat edilul Bucurestilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.