Brutalitatea, mascata in fervoare religioasa, e o constanta in viata de zi cu zi a cecenilor si, mai ales, a femeilor din aceasta regiune a statului rus, cu un trecut turbulent. Cazul Malikei Soltaieva, o tanara cecena de 23 de ani, supusa unui t
Brutalitatea, mascata in fervoare religioasa, e o constanta in viata de zi cu zi a cecenilor si, mai ales, a femeilor din aceasta regiune a statului rus, cu un trecut turbulent.

Cazul Malikei Soltaieva, o tanara cecena de 23 de ani, supusa unui tratament inuman de reprezentanti ai politiei locale, a adus in atentia opiniei publice internationale problemele cu care se confrunta femeile intr-o societate de credinta islamica, in care drepturile omului nu sunt nici pe departe respectate. Astfel, cotidianul american New York Times a publicat o inregistrare in care tanara Soltaieva era batuta de mai multi politisti din orasul cecen Argun, care o ""invatau minte"" sa nu isi mai insele sotul. Acuzele de infidelitate la adresa tinerei cecene au fost generate de disparitia ei de acasa timp de o luna. La intoarcere, Malika a sustinut ca a fost rapita de niste mascati, lucru destul de obisnuit in oraselele din Cecenia, dar a fost acuzata ca ar fi vrut, de fapt, sa fuga cu amantul ei rus. Cecena nu a avut nici un cuvant de spus si, in ciuda faptului ca si-a sustinut pana la capat nevinovatia, sotul a dat-o afara din casa, iar politistii s-au autosesizat si au pedepsit-o pentru adulter. Au ras-o pe cap, i-au manjit pielea scalpului in culoarea verde, asociata cu Islamul, iar pe frunte i-au pictat o cruce, dupa care au batut-o cu bestialitate, conform imaginilor prezentate de NY Times, filmate cu propriile telefoane chiar de politistii batausi pentru a se amuza. In urma leziunilor suferite, tanara, care se pare ca era insarcinata, a pierdut copilul. Filmarea cu tratamentul inuman la care a fost supusa a circulat la peste jumatate din locuitorii orasului Argun. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.