Un candidat la concursul pentru ocuparea functiei de manager intr-un spital public ar putea pierde cu brio daca nu corespunde la proba ""aspectul fizic"". Observatia apartine doctorului Sorina Herscovici, de la Spitalul Municipal Husi, si este p
Un candidat la concursul pentru ocuparea functiei de manager intr-un spital public ar putea pierde cu brio daca nu corespunde la proba ""aspectul fizic"".

Observatia apartine doctorului Sorina Herscovici, de la Spitalul Municipal Husi, si este preluata de pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice (MSP), unde e afisat, pentru sugestii si propuneri, proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor de organizare si desfasurare a concursului pentru functia de manager, persoana fizica, din spitalele publice.
""Un bun manager nu concureaza pentru un post in show-bizz, ci trebuie sa aiba cu totul alte calitati si abilitati"", considera pe buna dreptate doctorul Sorina Herscovici. Ne-am fi asteptat ca medicului ce aspira la functia de manager sa i se ceara sa stie cateva limbi straine, dar ministrul Nicolaescu (foto) e mai interesat de aspectul fizic. Nici masteratul in management sanitar in tara sau strainatate nu face doi bani la acest concurs. Cu o singura exceptie. Arta de a fi manager sa fie insusita la o scoala speciala din Institutul de Sanatate Publica. Cu aceasta patalama esti ca si admis la concurs si cu siguranta notat corespunzator pentru a fi un manager de spital public, potrivit normelor MSP. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.