Asociatia Civic Media, condusa de Victor Roncea, a transmis ieri o scrisoare deschisa presedintelui Basescu si premierului Tariceanu in care arata ca unii membri ai Colegiului CNSAS ""nu au decis sa isi indeplineasca mandatul onest, incalcand in schi
Asociatia Civic Media, condusa de Victor Roncea, a transmis ieri o scrisoare deschisa presedintelui Basescu si premierului Tariceanu in care arata ca unii membri ai Colegiului CNSAS ""nu au decis sa isi indeplineasca mandatul onest, incalcand in schimb in repetate randuri legea, fara a fi sanctionati.

Unii au furnizat presei informatii, altii s-au antepronuntat, altii nu si-au exercitat dreptul pentru care au fost numiti in Colegiu, respectiv votul in cunostinta de cauza"".
Asociatia cere autosesizarea de urgenta a Parchetului General pe baza anchetei din Jurnalul National intitulata ""Penalii din ograda CNSAS"" si publicata in editia de joi, 31 august 2006, potrivit careia reprezentantii CNSAS Claudiu Secasiu (foto), Corneliu Turianu, Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu, Germina Nagat au incalcat articolul 24, alin. 3 al Legii Ticu (187/1999), fiind pasibili de inchisoare de la sase luni la cinci ani pentru ca, in ultima perioada, au furnizat date si informatii despre dosare aflate in custodia CNSAS.
In acelasi context, Asociatia cere si audierea la Parchet a ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, care, atunci cand a cerut deconspirarea reprezentantilor cultelor, citeaza surse din CNSAS pentru a-si intemeia solicitarea. (Gabriela Antoniu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.