Palatul de Justitie din Bucuresti si-a deschis ieri portile pentru o inaugurare la cel mai inalt nivel. Invitatii de seama s-au intrecut sa prezinte renovarea acestei cladiri ca pe un simbol al reformarii intregii justitii. Presedintele Basescu s
Palatul de Justitie din Bucuresti si-a deschis ieri portile pentru o inaugurare la cel mai inalt nivel.

Invitatii de seama s-au intrecut sa prezinte renovarea acestei cladiri ca pe un simbol al reformarii intregii justitii. Presedintele Basescu si ministrul Justitiei, Monica Macovei, i-au indemnat pe judecatorii Curtii de Apel Bucuresti si ai Judecatoriei Sectorului 5 ""sa redea Palatului de Justitie imaginea de simbol al dreptatii"".
SALA SPERANTEI. Traian Basescu si-a manifestat chiar speranta ca ""sala pasilor pierduti"" de la intrarea in cladire sa se numeasca ""sala sperantei pentru o justitie dreapta"". Si cei doi sefi ai instantelor care de astazi vor lucra in Palatul de Justitie, Dan Lupascu si Mihaela Andrei, au prezentat redeschiderea ca pe un moment al reintrarii justitiei romane in normalitate. Renovarea cladirii, construite in secolul al XIX-lea sub indrumarea unui renumit arhitect strain, a durat trei ani si a vizat atat consolidarea constructiei, cat si restaurarea sa integrala. (M.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.