Adolf Hitler si Stalin au fost posedati de diavol, potrivit exorcistului-sef de la Vatican, Gabriele Amorth, citat de editia electronica a Daily Mail. Preotul Gabriele Amorth, exorcist in care Papa Benedict al XVI-lea are mare incredere, a facut acea
Adolf Hitler si Stalin au fost posedati de diavol, potrivit exorcistului-sef de la Vatican, Gabriele Amorth, citat de editia electronica a Daily Mail. Preotul Gabriele Amorth, exorcist in care Papa Benedict al XVI-lea are mare incredere, a facut aceasta declaratie intr-un interviu pentru Radio Vatican. "Bineinteles ca diavolul exista si poate poseda nu doar o singura persoana, ci chiar grupuri sau natiuni intregi. Sunt convins ca nazisii erau cu totii posedati. Tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti la ce au facut Hitler si Stalin. Aproape sigur erau posedati de diavol", a spus el. "Poti sa-ti dai seama de acest lucru din comportamentul si actiunile lor, din ororile pe care le-au comis si atrocitatile care au avut loc la ordinele lor. De aceea trebuie sa aparam societatea de demoni". Potrivit unor documente secrete de la Vatican, care au fost recent declasificate, Papa Pius al XII-lea a incercat sa realizeze exorciza-rea lui Hitler de la mare distan-ta, operatiune care nu a avut succes.
"Se intampla foarte rar ca rugaciunea respectiva si tentativa de a efectua o exorcizare de la o distanta atat de mare sa aiba efect", a spus Amorth. "Bineinteles ca poti sa te rogi pentru cineva de la distanta, insa in cazul unei exorcizari este putin probabil sa aiba efect. Una dintre principalele cerinte ale exorcizarii este ca acela care o face sa se afle in fata persoanei posedate, care trebuie sa accepte actiunea si sa o doreasca". "De aceea, incercarea de a face o exorcizare asupra unei persoane care nu este prezenta, nu consimte sau nu doreste acest lucru s-ar putea dovedi dificila. Oricum, nu am dubii ca Hitler a fost posedat si nu ma surprinde ca Papa Pius al XII-lea a incercat exorcismul de la distanta", a spus preotul.
In trecut, Amorth a criticat cartile din seria "Harry Potter", pe motiv ca lectura de romane despre vrajitori adolescenti deschide mintea copiilor catre stiintele oculte.
"In spatele lui Harry Potter se ascunde semnatura diavolului", a spus Amorth, presedintele Asociatiei Internationale a Exorcistilor. El a adaugat ca romanele lui J.K. Rowling contin numeroase referinte pozitive la magie, "arta satanica", si ca aceste carti ar putea face o falsa distinctie intre magia alba si cea neagra.
Preotul Amorth a efectuat peste 30.000 de exorcizari de-a lungul timpului si filmul sau preferat este, potrivit presei italiene, "The Exorcist". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.