In contextul schimbarii a doi inalti demnitari fosti ofiteri de Securitate, ministrul democrat al Muncii, domnul Gheorghe Barbu, a luat apararea celor doi, invocand doua ciudate argumente. Primul argument mai merge, ca ei nu ascunsesera fosta lor cal
In contextul schimbarii a doi inalti demnitari fosti ofiteri de Securitate, ministrul democrat al Muncii, domnul Gheorghe Barbu, a luat apararea celor doi, invocand doua ciudate argumente. Primul argument mai merge, ca ei nu ascunsesera fosta lor calitate si ca nu exista o lege privind incompatibilitatea dintre functiile detinute in prezent si calitatea de fost ofiter de Securitate.
Al doilea argument adus de ministrul democrat al Muncii are, insa, de ce sa surprinda: ofiterii de Securitate - spune dansul - au fost mai buni (se intelege de calitate mai buna - S.O.) decat colaboratorii acestei institutii. Adica cum, cei care au dirijat - recte ofiterii de Securitate - au avut o calitate morala mai buna decat colaboratorii, adesea terorizati de sefii lor? Ca urmare - continua ministrul democrat al Muncii - colaboratorii securitatii vor fi dati afara din Partidul Democrat dar fostii ofiteri vor fi pastrati. Cunoscuta teorie a Securitatii dupa care aceasta a fost elita natiunii sustinuta si de Nicolae Plesita... Si noi care credeam ca in anii de comunism elita natiunii s-a aflat in puscarii...
Acum se intelege mai bine de ce a refuzat PD-ul, intre '96 si 2000, deconspirarea securitatii. Pe drept cuvant spunea, deci, fostul presedinte Emil Constantinescu ca PD-ului ii lipseste vointa politica de a combate fosta Securitate. Zilele trecute, presedintele PD, Emil Boc, a facut aceeasi imputare - lipsa de vointa politica - si fostilor presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu, nediferentiat.
Grav este ca, in momentul de fata, cand presedintele statului Traian Basescu arata ca intrarea Romaniei in UE presupune despartirea de Securitate se gasesc ministri PD, precum domnul Gheorghe Barbu, gata sa ia apararea resturilor Securitatii din Guvern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.