Finul ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), a fost dat in urmarire locala ieri de Politia Bihor, dupa ce nu s-a prezentat la penitenciar pentru a-si executa pedeapsa de patru ani si jumatate de inchisoare primita. "Coriolan P
Finul ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), a fost dat in urmarire locala ieri de Politia Bihor, dupa ce nu s-a prezentat la penitenciar pentru a-si executa pedeapsa de patru ani si jumatate de inchisoare primita. "Coriolan Pop-Bruchental a fost dat in urmarire deoarece nu s-a prezentat la penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate", a declarat, citat de Mediafax, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, subinspectorul Alina Farcuta. Aceasta a mai precizat ca "Politia trateaza cazul Pop-Bruchental la fel ca pe al oricarui alt cetatean aflat in aceasta situatie, fara sa conteze legatura de rudenie dintre persoana data in urmarire si ministrul Administratiei si Internelor".
Contrabanda si evaziune
Coriolan Pop-Bruchental a fost condamnat in 22 februarie 2006, de Curtea de Apel Pitesti, la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru contrabanda, evaziune fiscala si fals material in inscrisuri oficiale. Potrivit rechizitoriului, in perioada 1997-1998, finul lui Vasile Blaga a introdus in tara, fara a achita taxele vamale, zeci de transporturi de ulei alimentar in numele unor firme apartinand unor arabi plecati din Romania.
Dupa condamnare, Coriolan Pop-Bruchental a disparut de la domiciliu si, prin avocat, a facut demersuri pentru a obtine amanarea executarii pedepsei, invocand faptul ca are patru copii si un socru bolnav. El a obtinut o amanare, urmand ca pana la sfarsitul zilei de 29 august, sa se prezinte la Penitenciarul Oradea pentru a incepe executarea pedepsei. Acest lucru nu s-a intamplat, astfel ca finul ministrului MAI a fost dat in urmarire generala.
Blaga: "Trebuie sa raspunda"
Vasile Blaga a precizat ieri la scurt timp dupa ce finul sau a fost dat in urmarire ca acesta trebuie sa raspunda in fata legii pentru faptele sale, la fel ca orice cetatean, iar autoritatile trebuie sa isi faca datoria, indiferent de numele, calitatea sau relatiile persoanelor implicate. "Domnul Bruchental-Pop trebuie sa raspunda in fata legii, pentru faptele sale, la fel ca orice cetatean. Nu am intervenit si nu voi interveni niciodata pentru a asigura un tratament preferential din partea autoritatilor statului, nici pentru domnia sa, nici pentru o alta persoana", a mentionat ministrul MAI, adaugand ca nu tolerezeaza ca numele sau sa fie invocat in relatia cu autoritatile statului de nicio persoana, indiferent de relatia pe care pretinde ca o are cu el. "Cred cu toata convingerea in aplicarea stricta a principiului de drept potrivit caruia nimeni nu este mai presus de lege si sunt de parere ca autoritatile insarcinate cu aplicarea legii trebuie sa isi faca datoria, indiferent de numele, calitatea sau relatiile persoanelor implicate. In ceea ce priveste situatia domnului Bruchental-Pop, am dispus Politiei sa gestioneze in mod transparent acest caz si sa prezinte opiniei publice demersurile efectuate, pentru a exclude orice fel de suspiciuni", a mai precizat ministrul.
Sotia nu stie unde e
La randul ei, fosta sotie a finului lui Vasile Blaga, deputatul PD Ionela Pop-Bruchental, a declarat ca nu are cunostinta despre locul in care s-ar putea afla Coriolan Pop-Bruchental, pentru ca nu mai comunica cu el "din cauza unor divergente de pareri". Democrata, care a divortat de omul de afaceri in urma cu doua luni, sustine ca acesta a refuzat sa ia in considerare sfatul ei de a se supune Justitiei. "Am fost de acord cu el ca sentinta pe care a primit-o nu e corecta, insa l-am sfatuit ca sa profite de perioada de amanare pe care o are si sa faca demersurile necesare pentru a-si face dreptate. Iar cand expira termenul, sa se predea si sa se supuna Justitiei. Oricum ar fi avut timp. Pentru ca pe copii i-a vizitat doar de doua ori in acest rastimp", a spus Ionela Pop-Bruchental. Ea a adaugat ca fostul ei sot nu a fost de aceeasi parere cu ea. "Am avut mai multe controverse si am refuzat sa mai insist. Nu stiu unde a disparut si nici nu ma intereseaza. E problema lui si sa si-o rezolve. Nimeni nu raspunde pentru el", a mai spus deputatul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.