PENTRU MINE, vesnicia e intruchipata in oamenii culturii de larg consum de care nu scap, oricat as trai. De ei, de fiii lor, care fac tot ce-au facut parintii, de urmasii fiilor, care au grija sa ne amintim tot timpul de parinti si de bunici. Si ce-i
PENTRU MINE, vesnicia e intruchipata in oamenii culturii de larg consum de care nu scap, oricat as trai. De ei, de fiii lor, care fac tot ce-au facut parintii, de urmasii fiilor, care au grija sa ne amintim tot timpul de parinti si de bunici. Si ce-i mai rau in acest fel de eternitate e faptul ca, in jurul meu, multi o socotesc un noroc. Traim in fericiri si nefericiri paralele.
PE UN BULEVARD ce duce spre periferie, o firma de pompe funebre are in vitrina cea mai inspirata oferta de Craciun: ""Cumparati acum un sicriu, il primiti pe al doilea gratis!"".
S-AU INMULTIT, in talk-shouw-uri, intelectualii lui ""Bai"" si ""Ba"". Si nu-s manelisti, ci formatori de opinie, oameni care n-au nici cea mai mica indoiala ca destinul lor e sa fie ascultati de tot norodul. Mai lipsesc intelectualele lui ""Fa"" si ""Bai, fata"".
UN DOMN cu opt cucuie mari in cap imi spune ca le-a capatat la fiecare schimbare majora in moda feminina. Cu ultimul si cel mai bombat s-a pricopsit nimerind intr-un felinar in ziua in care i-a iesit in cale primul pantec cu buricul plin de inele. Omul isi aminteste cu duiosie felinarele si zidurile care i-au facut cucuiele, dar cum multe case au fost demolate si cateva felinare au disparut, duiosia are si o unda de neimplinire: ""Sa nu apara,
fereasca sfantul, si moda cu fundu"" decoltat, ca nimeresc dracu"" in vreun tramvai!"".
DIN TEZAURUL bucatariei sanatoase prezentat de un retetar pentru bisericosi: Paine cu apa, Paine cu ceapa si sare, iar ca un rasfat culinar, dupa un post stiintific, delicioasa Supa de paine. N-am avut curiozitatea sa citesc cum se prepara, ca sa n-am cine stie ce mirari pagane.
INTR-O CAFENEA pariziana, la televizorul care merge de capul lui, o senegaleza vorbeste patimas despre drepturile minoritatilor razand tot timpul de parca ar fi invitata la o partida de bancuri. Dar nu hohoteala ei fara noima e sarea si piperul emisiunii. ""Ce dantura aiurea poate sa aiba fata asta - spune siderat unul din clienti - rade cu fiecare dinte in alta directie.""
VEDETA semidocta, care stie ea ceva, dar nu stie cat trebuie, spune ca se simte foarte flatulata c-a fost invitata sa-si dea cu parerea despre una si alta. Moderatorul emisiunii tv o corecteaza jenat: flatata. Vedeta o tine pe a lui: Extrem de flatulat.
CARNATUL CU FASOLE din armata, mancarea a carei amintire ii melancolizeaza pe fostii camarazi de pluton. Niciodata pranzul festiv servit cu ocazia Zilei Nationale sau cina de Anul Nou. Si oftatul de rigoare: Ehei, fasolea aia de la cazan!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.