Directorul general al Complexului Muzeal ASTRA din Sibiu, profesorul Corneliu Bucur, a cerut ieri demisia comisarului guvernamental pentru Programul "Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007", Sergiu Nistor, acuzat de afaceri ilegale, informeaza cores
Directorul general al Complexului Muzeal ASTRA din Sibiu, profesorul Corneliu Bucur, a cerut ieri demisia comisarului guvernamental pentru Programul "Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007", Sergiu Nistor, acuzat de afaceri ilegale, informeaza corespondentul Rompres. "In urma acestei anchete, daca se va dovedi ca domnul comisar a procedat cu vadita rea intentie si totala desconsideratie pentru valorile culturale ce ne permit afirmarea identitatii noastre nationale in fata intregii Europe si chiar a intregii lumi, cerem destituirea sa din functia dezonorata prin calitatea precara a managementului asigurat si a deciziilor luate", a declarat directorul Corneliu Bucur, miercuri, intr-un comunicat de presa.
Muzeul ASTRA, unic in lume, a primit prea putini bani pentru proiectele culturale de anul viitor, iar Corneliu Bucur il acuza pe comisarul guvernamental Sergiu Nistor ca "discrimineaza Muzeul ASTRA".
"Acuzam, din nou, discriminarea vadita dintre politica restaurarii, cu fonduri nelimitate, a unor monumente si spatii de for public din centrul istoric al Sibiului si neglijarea lucrarilor fara de care Muzeul "Astra" nu-si va putea indeplini minimele conditii de a raspunde publicului", a spus Corneliu Bucur.
Bucur sustine ca a primit un fax marti, 29 august, de la Sergiu Nistor, care contine dovada acuzelor sale. Conform profesorului Bucur, la propunerea comisarului Nistor, Ministerul Culturii a alocat anul acesta doar 120.000 lei Muzeului ASTRA, fata de 4 milioane cat a primit Teatrul National "Radu Stanca". "Muzeul ASTRA protesteaza impotriva acestor stridente discriminari si acuza factorii decidenti, in frunte cu comisarul guvernamental Sergiu Nistor, de sabotare fatisa, prin efectele nefaste ale nealocarii fondurilor solicitate pentru actiunile prezentate mai sus si care au fost selectate in Programul cultural al Capitalei Culturale Europene 2007", conform comunicatului de presa. Daca autoritatile locale nu se vor sesiza, conducerea Muzeului ASTRA ameninta ca va solicita o ancheta parlamentara privind finantarea proiectelor pentru viitoarea Capitala Culturala Europeana. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.