In primavara lui 2007 trebuie organizate alegeri anticipate pentru refacerea majoritatii parlamentare, au reluat ieri tema presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si vicepresedintele Sorin Frunzaverde, aflati la Scoala de vara a tineretului dem
In primavara lui 2007 trebuie organizate alegeri anticipate pentru refacerea majoritatii parlamentare, au reluat ieri tema presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si vicepresedintele Sorin Frunzaverde, aflati la Scoala de vara a tineretului democrat, de la Costinesti.

Potrivit lui Videanu, PD ar ramane alaturi de PNL, cu actualul protocol al Aliantei respectat la litera. Cu o exceptie: participarea pe liste. Daca in 2004 PNL a condus lista cu un raport de 1,3 la 1 fata de PD, sondajul cerut de protocol pentru stabilirea ponderii pe liste ar aduce in avantaj PD, cu aproape dublu fata de PNL. Iar de acest sondaj ar trebui sa se tina cont 100%, fara a se mai pune si rezultatul localelor din 2004, spune Videanu. PD ar obtine astfel mai multi parlamentari decat PNL, ceea ce, potrivit protocolului invocat de Videanu, i-ar aduce in situatia de a nominaliza primul ministru. De altfel, Videanu i-a acuzat voalat pe liberali ca au falsificat sondajul din 2004: ""Noi am pierdut din acel sondaj, fata de care am avut indoieli, dar nu l-am contestat"". Pentru linistea Aliantei, PD ar fi facut mai multe concesii decat PNL, a mai sustinut Videanu. Sorin Frunzaverde spune insa ca, daca se merge alaturi de liberali, ponderea trebuie sa fie unu la unu. PD ar trebui insa sa ""mediteze"" si la varianta de a merge singur in alegeri, spune acesta. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.