Liderul PC, Dan Voiculescu, a aratat ieri ca partidul pe care il conduce nu a demarat negocieri cu PRM pentru realizarea unei aliante politice sau electorale, dar nici nu a exclus o viitoare colaborare intre cele doua partide. El a spus ca PC si-
Liderul PC, Dan Voiculescu, a aratat ieri ca partidul pe care il conduce nu a demarat negocieri cu PRM pentru realizarea unei aliante politice sau electorale, dar nici nu a exclus o viitoare colaborare intre cele doua partide.

El a spus ca PC si-a desemnat colective formate din cate trei membri, care vor avea discutii cu reprezentanti ai PSD, PNL si PRM in vederea izolarii PD, ""partid cu practici totalitare"" si ca probabil in luna octombrie se vor contura concluzii clare cu privire la acest subiect. ""Intre PC si PRM am identificat doua puncte comune si anume lupta impotriva mafiilor de tot felul si lupta impotriva saraciei. Consider ca am avut prea multe mafii in Romania si le avem in continuare. PRM subscrie total la campania antisaracie pe care o poarta PC. Romania e o tara bogata cu oameni saraci care nu merita, si ma refer aici in primul rand la pensionari, sa duca traiul pe care il duc acum"", a spus Voiculescu.
DOSARIADA. Referindu-se la dosariada declansata de CNSAS, presedintele conservator a spus ca opinia publica nu ar trebui sa condamne ""o intreaga categorie de oameni"" care au lucrat pentru Securitate, pentru ca nu toti au facut politie politica. El i-a cerut premierului Tariceanu sa solicite nominalizarea fostilor ofiteri de la Directiile I si a VI-a ale Securitatii. ""Acesti ofiteri sunt oamenii pe care noi ii numim astazi Securitatea, ei sunt oamenii pentru care s-a declansat dosariada, culmea este ca de ei nu vorbeste nimeni. De ofiterul care m-a arestat pe mine in 1982 nu vorbeste nimeni, de ofiterul care mi-a luat viza timp de trei ani si aproape a reusit sa ma bage in ancheta penala in 1977 nu vorbeste nimeni. Pot sa va spun ca intre timp am aflat eu prin eforturi personale ca acest ofiter traieste, e bine mersi, e onorabil, se lupta pentru apararea drepturilor omului in Romania in anul 2006. Vorbim de sportivi, de cler, de oameni de arta, de oameni care intr-un fel sau altul au contribuit la ceea ce este Romania astazi, dar de cel care a facut politie politica pe pielea mea nu vorbeste nimeni"", a mai spus Voiculescu considerandu-l primul responsabil de aceasta ""diversiune"" pe presedintele Basescu, ""care a fost racolat de Securitate in anul 1973 si care a activat pana in 1989"". (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.