Fostul presedinte Emil Constantinescu a respins categoric acuzatiile aduse de Radu Berceanu, de la care se astepta la "mai mult discernamant", catalogand atacul drept o diversiune pentru distragerea atentiei de la dosarul lui Traian Basescu. De altfe
Fostul presedinte Emil Constantinescu a respins categoric acuzatiile aduse de Radu Berceanu, de la care se astepta la "mai mult discernamant", catalogand atacul drept o diversiune pentru distragerea atentiei de la dosarul lui Traian Basescu. De altfel, la inchiderea editiei, fostul presedinte dezbatea aceasta problema la emisiunea lui Robert Turcescu de la Realitatea TV. In conferinta de presa de ieri, Radu Berceanu nu s-a limitat doar la a-si prezenta dosarul de securitate, ci a facut diverse trimiteri si conexiuni la trecutul altor politicieni precum Ion Iliescu. Pe de alta parte, senatorul PD a incercat sa incheie discutiile in legatura cu securistii din PD, luandu-i apararea colegului sau de partid, Silvian Ionescu, cel care a fost denumit in trecut de Basescu ca fiind unul dintre "securistii buni".
"CSAT nu a secretizat nici un dosar"
Revenind la reactia fostului presedinte, acesta a sustinut ca "declaratia ministrului Berceanu este o diversiune menita sa distraga atentia de la problema dosarului presedintelui Basescu si o aberatie care lezeaza nu numai ratiunea, dar si bunul simt", a declarat, ieri, Constantinescu, citat de Mediafax. El a precizat ca, in timpul mandatului sau, CSAT nu a secretizat niciun dosar si niciun document al fostei Securitati, "sub niciun motiv". "Domnul Berceanu ar trebui sa stie acest fapt, pentru ca a fost membru CSAT", a continuat Constantinescu, acuzand ca acesta nu cunoaste legea. Fostul sef al statului a explicat ca, in conformitate cu articolul 20 din Legea 187/1999 (Legea Ticu), care era in vigoare in anul 2000, clasificarea dosarelor ca fiind "de siguranta nationala" se facea, de comun acord, de catre comisia mixta CNSAS - SRI. "Numai in caz de divergenta, se adresau CSAT", a precizat Constantinescu, adaugand ca in perioada in care a fost presedinte, astfel de divergente nu au aparut. "Aceasta competenta de a secretiza a revenit CNSAS si conducerii SRI, e vina exclusiva a conducerii Colegiului", a mai spus Constantinescu. El a adaugat ca nu vede legatura dintre o eventuala secretizare a unor dosare si politia politica. "Nu pot sa vad legatura intre o eventuala secretizare a unor dosare si ceea ce inseamna politie politica, decat intr-o minte total confuza". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.