Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin (foto), i-a cerut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, principalului actionar al lui FC Rapid, George Copos, sa dovedeasca afirmatiile potrivit carora la CCA au loc acte de corupti
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin (foto), i-a cerut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, principalului actionar al lui FC Rapid, George Copos, sa dovedeasca afirmatiile potrivit carora la CCA au loc acte de coruptie. "Ii cer public lui Copos sa aduca dovezi atunci cand ma acuza de coruptie. Din cate stiu, nu este adevarat. Nu ma gandesc la proces, am altceva de facut. In momentul in care FRF nu va fi multumita de activitatea depusa, pot sa plec la fel de repede precum am venit. Conducatorii Rapidului sunt nervosi ca nu le merge echipa si dau vina pe arbitri", a spus Constantin. Dupa partida din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, UTA Arad - FC Rapid, scor 1-0, Copos l-a acuzat pe Constantin de acte de coruptie, solicitand demisia conducerii CCA. Constantin a recunoscut ca arbitrul partidei UTA - Rapid, Sorin Corpodean, a gresit atunci cand, in urma unei intrari dure a lui Oncica asupra unui jucator giulestean nu l-a eliminat pe aradean, dar a adaugat ca "centralul" nu a avut o prestatie in favoarea gazdelor.
Marea problema: observatorii mincinosi!
Constantin a mai declarat ca observatorii reprezinta o problema mai mare decat arbitrii pentru institutia pe care o conduce. "Observatorii mincinosi sunt o problema mai mare decat arbitrii. Exista un observator care a creat probleme si care va fi analizat. Cred ca FRF ii va da numele publicitatii. Este unul dintre cei 20 de observatori din prima liga. Sunt observatori care una scriu in raport si alta se intampla in teren. La Divizia C, se bat jucatorii la vestiare si ei scriu ca nu s-a intamplat nimic", a spus Constantin. Acesta a afirmat ca arbitrul partidei Ceahlaul - Unirea Urziceni, Marius Martis, este unul dintre "centralii" in care are incredere totala, chiar daca acesta a comis unele erori. "Martis a avut o prestatie buna spre foarte buna in luarea masurilor tehnice, dar sanctiunile discilinare nu au fost luate. Martis nu va fi pedepsit pentru acordarea acelui penalty, care nu a fost, dupa parerea mea. Saritura atacantului de la Ceahlaul parca era in bazin. El face parte din categoria de arbitri in am incredere totala. Din pacate nu am in toti, din cauza valorii", a spus Constantin, care a precizat ca Ionica Serea va arbitra din nou in Liga I. Constantin a mai anuntat ca trei asistenti, Dragos Iliescu, Sebastian Stoianov si Flaviu Damaschin, au fost retinuti de la delegari pentru partidele ramase de disputat in acest an si a explicat ca Victor Berbecaru a comis o mare eroare cand nu l-a eliminat pe Ovidiu Stanga, dupa ce acesta l-a calcat intentionat pe mijlocasul lui Dinamo, Andrei Margaritescu. Seful CCA a mentionat ca la sfarsitul acestei saptamani se vor organiza, pe 2 si 3 septembrie, examene pentru promovarea arbitrilor in Liga a II-a si a III-a. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.