Noul Cod Rutier, care va intra in vigoare la 20 septembrie, este obligatoriu pentru toata lumea, indiferent de calitatile oficiale, a declarat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, acesta atragand atentia ca nimeni nu va fi scuti
Noul Cod Rutier, care va intra in vigoare la 20 septembrie, este obligatoriu pentru toata lumea, indiferent de calitatile oficiale, a declarat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, acesta atragand atentia ca nimeni nu va fi scutit de aplicarea legii.

Prezent la prezentarea rezultatelor programului national de educare ""Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!"", lansat la inceputul anului, Blaga a apreciat ca noul Cod Rutier nu este perfect, insa ""nu a fost inventat in nici o tara acel cod rutier care sa-i faca pe soferi fericiti"". ""In acest moment exista un numar foarte mare de parlamentari care au permisul de conducere suspendat pentru ca nu au respectat legea. Vreau ca acest semnal sa fie clar pentru cei care ar fi tentati sa abuzeze de functie cand sunt la volan: Nu avem de gand sa inchidem ochii pentru nimeni"", a mai spus Blaga. De la inceputul campaniei, la 19 ianuarie, au fost constatate peste un milion de contraventii - din care peste 600.000 pentru nerespectarea limitei de viteza, peste 170.000 pentru traversari neregulamentare ale pietonilor si aproape 370.000 pentru nepurtarea centurii de siguranta. Rezultatele au fost reducerea numarului de accidente cu urmari grave cu 12,7% fata de perioada similara a anului trecut, diminuarea cu 13,5% a numarului persoanelor decedate si scaderea cu 12,49% a numarului ranitilor grav. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.