Bulgarii au mutat frontul razboiului psihologic dinaintea meciului de sambata, cu Romania, primul din preliminariile Euro 2008, in presa lor. Dupa ce Stoicikov, selectionerul vecinilor de la sud de Dunare afirma ca romanii se tem si ca de aceea au pu
Bulgarii au mutat frontul razboiului psihologic dinaintea meciului de sambata, cu Romania, primul din preliminariile Euro 2008, in presa lor. Dupa ce Stoicikov, selectionerul vecinilor de la sud de Dunare afirma ca romanii se tem si ca de aceea au pus meciul pe stadionul "Farul", care este mai ingust, ziarele aparute ieri in Bulgaria l-au atacat direct pe Victor Piturca. Cotidianul "Meridian Match" il suspecteaza pe selectionerul roman de faptul ca duce echipa nationala sa joace la Constanta deoarece primeste bani de la Viorel Paunescu, proprietarul hotelului Rex din Mamaia, acolo unde locuiesc "tricolorii" inaintea meciurilor. Ziarul bulgar crede ca Piturca ar lua un procent din afacerea dintre FRF si Viorel Paunescu privind cazarea echipei nationale a Romaniei. Paunescu a negat ieri varianta, mai mult, a afirmat ca a vandut respectivul stabiliment. "Nu am relatii cu Piturca in privinta hotelului Rex care nu se mai afla in proprietatea mea din 10 august. Rex are un contract cu FRF, prin care hotelul incaseaza bani de la FRF, si nu Piturca de la hotel. Sigur,
FRF are o facilitate, o reducere, iar nationala beneficiaza de cele mai bune conditii", a spus Paunescu. Conform presei de specialitate, Viorel Paunescu a vandut la mijlocul acestei luni, catre familia Adamescu, contra sumei de 10 milioane de euro, inclusiv datorii, hotelul Rex din Mamaia. Familia Adamescu detine compania Astra Asigurari, precum si magazinul "Unirea". Viorel Paunescu spune ca Nationala joaca la Constanta deoarece ultimele victorii le-a obtinut pe stadionul "Farul": "Sunt convins ca atunci cand vor pierde la Constanta, vor juca in alta parte. Asa a fost si cu stadionul Ghencea in trecut". Asa cum se stie, Paunescu si Piturca au o relatie foarte stransa de prietenie, iar Nationala a tras numai la Rex de cand acesta a revenit pe banca ei tehnica, insa pe vremea lui Iordanescu reprezentativa statea la "Iaki", hotelul lui Gica Hagi, in baza amicitiei dintre cei doi, fiind greu de crezut ca aceste servicii s-ar face pentru niste comisioane catre selectioneri.
Trica: "Sunt la mijloc"
Eugen Trica, mijlocasul lui TSKA Sofia, a intrat in conflict cu ambele tabere care se vor confrunta sambata. Tonul scandalului l-a dat Piturca, cel care a afirmat luni la reunirea lotului ca sursa de informare principala despre adversari este fostul sau elev de la Steaua, care stie limba bulgara. Jurnalistii de la sud de Dunare au aflat si l-au incoltit pe Trica, iar acesta a negat, fiind citat in presa bulgara de ieri cu niste afirmatii incendiare. "Piturca vorbeste prostii. Nu ii spionez pe bulgari. Nu sunt spion, nu sunt James, nu sunt nici Bond, sunt jucator la TSKA si asta este cel mai important lucru. N-am nicio sansa sa joc la Nationala Romaniei, asa ca de ce as vorbi cu Piturca? Nici macar nu ma intorc in Romania, familia mea e aici. Poate o fi vorbit Florentin Petre cu Piturca", a spus Trica. Mai mult, jucatorul roman ar fi facut si niste declaratii jignitoare la adresa "tricolorilor". "Uitati de Ganea, uitati de Dica! Mutu este realul pericol! In rest, romanii sunt morti. Sa nu faceti vreun fault in afara careului, intre 16 si 20 de metri, in proportie de 99% marcheza de acolo", ar fi spus Trica. Ieri, mijlocasul roman a negat ca ar fi fost atat de dur cu Nationala Romaniei. Astfel, el a povestit ca dupa afirmatia lui Piturca, un ziar bulgar a titrat "Iata-l pe James Bond!", punand o poza cu el si un articol rau impotriva sa. "Dar le-am zis: daca ma tot acuzati ca am dat secrete romanilor, va dau si voua unul: evitati sa faultati in marginea careului ca va da gol Mutu din lovitura libera". Trica a tinut apoi sa lamureasca tot acest scandal. "Un lucru vreau sa fie clar. Nu am vorbit de rau echipa Romaniei si pe niciun fotbalist. Oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca se fac exagerari in presa de ambele parti si ca eu sunt la mijloc", a declarat fotbalistul de la TSKA Sofia. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.