L-am urmarit, l-am ascultat in extrem de multe ipostaze: interpret pop, rock, blues, jazz. I-am admirat calitatile vocale-permanent preocupat sa le perfectioneze, repertoriul, dornic sa-l imbogateasca si sa-l diversifice, cultura muzicala-informat la
L-am urmarit, l-am ascultat in extrem de multe ipostaze: interpret pop, rock, blues, jazz. I-am admirat calitatile vocale-permanent preocupat sa le perfectioneze, repertoriul, dornic sa-l imbogateasca si sa-l diversifice, cultura muzicala-informat la zi cu tot ce apare in genurile muzicale, colaborari de prestigiu cu artisti si ansambluri de exceptie, precum Marius Popp, Mircea Tiberian si Big Band-ul Radio, pledeaza permanent pentru muzica de buna calitate. L-am urmarit si ca moderator TV alaturi de Iulian Vrabete in emisiunea "Taverna" (TVR1). (Este regretabil ca aceasta emisiune indragita de multi telespectatori si interpreti a fost scoasa din programul televiziunii publice. Speram, nu definitiv).
Aceste remarci mi-au fost prilejuite si confirmate si de noul sau CD "BERTI BARBERA & 4GIVEN-flick-flack live at the philharmonic" realizat de TVR Media. Este un document muzical pretios, un material muzical indelung si bine pregatit de catre protagonist si membrii grupului "4Given" (in care exceleaza Gabor Pal-baterie, Ionica Lupu-chitara bas si indeosebi virtuozul Peter Sarosi-pian acustic si electric) si sustinut pe 20 martie 2005 la Filarmonica din Ploiesti in organizarea Asociatiei Culturale "Jazz Forum 03".
"Martor" fiind la acel eveniment (co-organizator si co-prezentator alaturi de presedintele asociatiei respective si distins om de teatru-regizor Lucian Sabados), sunt cu atat mai entuziasmat de rezultatul, de produsul muzical al acelui concert, motiv pentru care citez si numele celor din echipa tehnica: Vali Radulescu-sonorizarea si inregistrarea concertului, Gabi "Pipai" Andries-transpunere si editare audio, Tino Furtuna-mastering in studioul "Factor"-Bucuresti, elsidesign-concept grafic si din nou Berti Barbera-producator artistic. (www.bertibarbera.com).
E suficient sa parcurgem cateva titluri si cativa autori de pe acest CD pentru a remarca diversitatea stilistica si performantele interpretative pe de o parte, iar pe de alta parte pentru a va starni interesul sa le/sa ii ascultati si in aceasta versiune: "My Funny Valentine" (L.Hart/ R.Rodgers), "Sex Bomb" (Mousse T/ E.Rennolls), "Fly Me To The Moon" (B.Howard), "Mercedes Benz" (J.Joplin/M.McClure/B.Newirth),"Watermelon Man" (H.Hancok), "Mas Que Nada" ( J.Ben) sau "Don' t Get Around..." (D.Ellington /B.Russell).
Iata si un fragment din comentariul lui Berti Barberta pentru acest CD: "Salt inainte sau inapoi cu trecere prin stand pe miini", astfel se poate defini un flic flac. Un procedeu destul de dificil, dar elementar, componenta de baza a unui exercitiu complex. La fel putem sa evaluam nivelul artistic al acestui concert. Ajungi sa te joci cu notele, cu stilurile si cu ritmurile intr-o suita de procedee elementare dar accesibile doar dupa o buna perioada de acumulare. Oricine poate folosi un flic flac, dar pana la a reusi sa-l desavarseasca e nevoie de o perioada de exercitiu si experienta... Inregistrarea nu a fost destinata publicarii pe CD. Dar provocarea de a imortaliza din nou un moment live in stare pura, fara absolut nici o modificare de studio a dus la aparitia acestui disc. Ne place sa credem ca de fapt nu exista nici o bariera intre genuri, ca pur si simplu ne bucuram de muzica, iar voi ne acceptati exercitiul, flic flac-urile, bucuria, pasiunea si defectele".
Berti Barbera-voce si percutie impreuna cu excelentul chitarist Nicu Patoi, asa cum apar si pe CD-ul lor "Confidential Story", pot fi ascultati din nou live joi ora 18.00 la libraria Carturesti in cadrul ciclului de concerte-inregistrari-difuzari realizate de Radio Romania Muzical.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.