Deputatul PSD, Rovana Plumb, a fost audiata ieri ca martor, in dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este urmarit penal de catre procurorii DNA, fiind acuzat ca primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de
Deputatul PSD, Rovana Plumb, a fost audiata ieri ca martor, in dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este urmarit penal de catre procurorii DNA, fiind acuzat ca primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei. Rovana Plumb s-a ocupat, in calitate de mandatar financiar, de campania electorala, din 2004, a lui Adrian Nastase la Presedintia Romaniei. La iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ea a declarat, conform NewsIn, ca toate operatiunile de sponsorizare a campaniei electorale a fostului prim-ministru au fost legale. Deputatul Partidului Social Democrat a mai precizat ca legalitatea sponsorizarilor campaniei electorale din 2004 este dovedita de un raport al Curtii de Conturi.
In acelasi dosar a fost audiat, saptamana trecuta, un alt deputat PSD. Este vorba despre Viorel Hrebenciuc. "Am fost intrebat daca am fost directorul campaniei electorale prezidentiale a domnului Nastase. Eu nu am avut aceasta calitate in 2004, eu am avut aceasta calitate doar la alegerile locale", a declarat parlamentarul, la iesirea de la audieri. "Sunt martor in calitate de director de campanie electorala care nu am fost", a spus Hrebenciuc. Acesta a mai precizat ca timp de trei ore le-a explicat procurorilor anticoruptie cum se face o campanie electorala. "Pur si simplu am discutat ce inseamna o campanie electorala, cine se ocupa si de ce se ocupa si asa mai departe", a explicat parlamentarul PSD.
Dupa cum se stie, Adrian Nastase este urmarit penal de DNA fiind acuzat ca a primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004, de la reprezentantii societatilor Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.