Nationala Romaniei s-a reunit ieri la Bucuresti pentru meciurile de debut din preliminariile Euro 2008, cu Bulgaria, sambata, la Constanta, si cu Albania, miercurea viitoare, la Tirana. La ora programata pentru intalnire au sosit doar 12 jucatori, ma
Nationala Romaniei s-a reunit ieri la Bucuresti pentru meciurile de debut din preliminariile Euro 2008, cu Bulgaria, sambata, la Constanta, si cu Albania, miercurea viitoare, la Tirana. La ora programata pentru intalnire au sosit doar 12 jucatori, majoritatea din campionatul intern, restul fiind asteptati in cursul zilei de ieri, iar ultimul vine Gabriel Tamas, astazi, dupa ce aseara a avut meci in campionatul Spaniei cu noua sa echipa, Celta Vigo, impotriva Barcelonei. "Acest meci cu Bulgaria este unul crucial pentru noi, la fel si cel cu Albania, pentru ca daca vom lua sase puncte, sansele de calificare vor creste vertiginos. Bulgaria este principala noastra contracandidata, pentru ca dupa Olanda este cea mai valoroasa echipa", a comentat, pe scurt, cele doua meciuri selectionerul. Acesta a vorbit despre indisponibilitati, precizand ca Dorin Goian, fundasul Stelei, a ramas in afara lotului din cauza problemelor la un deget. "Din pacate situatia nu este chiar asa cum as fi dorit, ma refer la accidentari, pentru ca la vechii accidentati, Ovidiu Petre, Radoi, Mazilu s-a adaugat si Goian, la care pana la urma am renuntat", a spus Piturca. De asemenea, Nicolae Dica si Banel Nicolita au unele probleme de sanatate, dar nu este nimic grav. "Asa toti jucatorii au mici leziuni, dar isi vor reveni. Cred ca miercuri voi avea tot lotul la dispozitie. Cu toate aceste probleme, lotul nostru este unul valoros si sper sa castigam cele sase puncte puse in joc", a afirmat Piturca.
Trica a spionat pentru Piti
Selectionerul a precizat ca are la dispozitie o multime de informatii despre oponentii de sambata, de la Constanta, pe care le-a obtinut de la fostul sau elev Eugen Trica. "Despre bulgari stiu absolut tot si ei au probleme de lot, de exemplu, capitanul Stilian Petrov am inteles ca este accidentat, insa aceste lucruri nu prea conteaza. Trica a fost cea mai buna sursa de informare, pentru ca el stie limba bulgara, i-a spus si lui Florentin Petre, dar si mie", a afirmat Piturca. Selectionerul s-a aratat deranjat de ignoranta ziaristilor, descriind care este sistemul de joc pe care il foloseste de cand a preluat Nationala. "Am vazut ca tot apare 4-4-2, dar nu am jucat niciodata asa. Este un 4-3-3 clar, cu un inchizator si cu doi mijlocasi mai avansati. In faza defensiva se poate transforma intr-un 4-5-1 sau 4-2-3-1", a explicat Piturca. Selectionerul a detaliat si motivele pentru care l-a ales pe Ionel Ganea in lot, jucator revenit dupa doi ani si aproape jumatate la lot. "Ganea m-a impresionat in mod deosebit si dat fiind ca Buga s-a accidentat l-am convocat. Am apelat la Ganea mai ales dupa meciul cu Universitatea. Nu s-a pus problema sa aleg intre Moldovan si Ganea, Viorel a inceput pregatirile foarte tarziu si fizic nu este la parametrii optimi. Nici Ganea nu era in vederile mele, insa a avut evolutii bune si poate ma voi folosi de el", a spus Piturca. Nationala a plecat ieri la pranz spre Constanta, unde urma sa sustina aseara un antrenament, pe Stadionul "Farul", singurul deschis, urmand ca de astazi sa se intre intr-un regim de cantonament strict, cu "tricolorii" ascunsi de ochii presei pana vineri. Partida cu Bulgaria se joaca sambata, la ora 21, echipa va ramane in cantonament la Mamaia, urmand ca luni sa se plece catre Tirana pentru jocul de miercuri cu Albania, programat la aceeasi ora. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.