Reclamantul - primarul Adriean Videanu, martorul - viceprimarul Ludovic Orban, denuntatorul - consilierul municipal Octavian Petrovici si acuzatul - secretarul general Dumitru Stanescu, au fost audiati ieri de Comisia municipala de disciplina in caz
Reclamantul - primarul Adriean Videanu, martorul - viceprimarul Ludovic Orban, denuntatorul - consilierul municipal Octavian Petrovici si acuzatul - secretarul general Dumitru Stanescu, au fost audiati ieri de Comisia municipala de disciplina in cazul presupusei tentative de mituire a consilierului, informeaza Mediafax. "Am convocat Comisia de disciplina pentru a lamuri toate aspectele legate de acel denunt formulat de consilierul PC Octavian Petrovici. Comisia va audia martorii, iar in baza raportului comisiei, daca am elementele necesare, voi demite, fara rezerve, toate persoanele care au incercat, intr-un fel sau altul, sa influenteze luarea unei decizii administrative", a declarat, la inceputul sedintei, primarul general Adriean Videanu. Dupa aproape o ora de audieri cu usile inchise, primarul general a anuntat ca verdictul in cazul presupusei mite la primarie se va pronunta saptamana viitoare, dupa noi audieri. "Daca s-a dat sau nu spaga la primarie, cert este ca cineva a incercat sa influenteze pe altcineva. Or, acest lucru nu este in regula si necesita masuri administrative", a concluzionat primarul general Adriean Videanu.
Comisia de disciplina se va intruni vineri, pentru a audia alti trei consilieri municipali.
Reprezentantul consilierilor generali PC in Primaria Capitalei, Octavian Petrovici, a declarat vinerea trecuta intr-o conferinta de presa ca un "functionar foarte important", cu vechime in institutie, a incercat sa-i faca o "donatie" pentru a vota favorabil actele care tin de omul de afaceri Costica Constanda. Surse din interiorul Primariei generale sustin ca reprezentantul PC a facut referire la secretarul general al institutiei, Dumitru Stanescu. La randul sau, Dumitru Stanescu, a declarat, tot in 25 august, ca a avut o intalnire cu liderul grupului consilierilor PC din CGMB, Octavian Petrovici, insa a negat acuzatiile potrivit carora i-ar fi plasat acestuia un plic cu bani din partea omului de afaceri Costica Constanda. Acesta din urma a respins duminica, intr-o conferinta de presa, afirmatiile lui Petrovici referitoare la incercarea de mituire, pentru votarea favorabila a controversatului proiect Bordei. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.