Fotbalistii de la FC Farul Constanta au fost drastic amendati de conducerea clubului dupa infrangerile suferite in ultimele doua etape de campionat, 0-1 pe teren propriu cu Unirea Urziceni si 0-3, in deplasare, cu Steaua. Dupa evolutia jucatorilor constanteni in meciul cu Unirea Urziceni, toti titularii, cu exceptia capitanului Mihai Gurita, au fost amendati cu cate 2000 de dolari, in timp ce rezervele care au intrat pe teren au primit penalizari de cate 1000 de dolari. Gurita a fost amendat cu 4000 de dolari, iar Florin Maxim, a mai primit, in plus, o penalizare de 300 de dolari, pentru usurinta cu care a luat cartonasul galben ce a dus la eliminarea sa. Directorul executiv al FC Farul, Florentin Chiforeanu, a precizat ca banii li se vor retine jucatorilor din drepturile salariale, iar daca, la finalul campionatului, echipa isi va indeplini obiectivul, prezenta in cupele europene in sezonul viitor, fotbalistii constanteni isi vor primi banii inapoi. Pentru rezultatul si evolutia din meciul cu Steaua, Laurentiu Florea si Razvan Farmache au fost amendati cu cate 5000 de dolari, Iulian Apostol cu 10.000 de dolari, George Curca si Mihai Gurita, cu cate 15.000 de dolari, iar lui Gurita i s-a retras si banderola de capitan. De asemenea, portarul Curca nu va mai fi titular. Deocamdata nu s-a stabilit daca jucatorii isi vor primi si acesti bani inapoi in cazul in care isi vor indeplini obiectivul la finalul campionatului.
Bosanceanu: "Raman doar cei care au dorinta si atasament"
Director executiv al FC Farul, Florentin Chiforeanu, a precizat ca amenzile au fost acordate pentru nerespectarea sarcinilor de joc. "Din pacate, am fost obligati sa luam niste masuri care vor fi inaintate consiliului director. Acestea au avut la baza meciurile cu Unirea Urziceni si Steaua. Cauzele care au dus la aceste rezultate au fost nerespectarea sarcinilor de joc, lipsa de combativitate si atitudinea unor jucatori. Nu admitem decat daruire pentru clubul la care joaca si pentru oras", a afirmat Chiforeanu, care a adaugat ca antrenorii echipei nu au fost amendati, deoarece "nu li s-a gasit nici o vina". Jucatorii au fost anuntati de sanctiunile financiare in cadrul unei intalniri cu presedintele Consiliului de Administratie de la FC Farul, Gheorghe Bosanceanu, care a avut loc ieri dimineata, inainte de plecarea fotbalistilor in cantonamentul de la Campina. La finalul intalnirii, Bosanceanu a spus sa urce in autocar doar "cei care au dorinta si atasament fata de club, iar cine are alte indeletniciri sa ramana jos". Toti jucatorii constanteni au urcat in autocar, facand deplasarea la Campina. Bosanceanu a declarat dupa meciul cu Steaua ca "a fost un noncombat", acuzandu-si jucatorii ca nu si-au aparat corect sansele.
Gurita: "Am prins o zi foarte proasta"
Jucatorii Farului nu au intarziat cu replica pentru patron, reactiile lor fiind insa destul de ponderate. "Nu sunt atat de suparat pentru amenzile primite, cat pentru ca mi-a fost terfelit numele prin presa. Apar de opt ani culorile acestui club si nu este normal ce mi se intampla. S-a spus ca nasul meu are relatii cu Steaua si de aici s-a facut o legatura care nu are nicio tangenta cu realitatea. E nedrept sa fiu acuzat de noncombat dupa ce in urma cu putin timp eram considerat portar de nationala. Eu sunt cu gandul doar la Farul, nu ma intereseaza nicio alta echipa", a declarat portarul George Curca. Atacantul Mihai Gurita a negat faptul ca jucatorii doresc schimbarea antrenorului Momcilo Vukotic si a spus ca amenzile sunt prea mari. "Sanctiunile aplicate sunt prea mari si si-ar putea pune amprenta pe viitoarele evolutii ale echipei. In meciul cu Steaua pur si simplu am prins o zi foarte proasta si am jucat slab. Nu este adevarat ca am vrut sa schimbam antrenorul. Pe mine nu ma intereseaza daca ne pregateste Vukotic, Grigoras sau mai stiu eu cine. Vrem doar ca Farul sa joace bine si sa aiba rezultate", a precizat Gurita. (MIG)