Democratii au lasat-o mai moale in cazul senatorului Marius Marinescu - al carui comportament a fost ieri analizat in Comisia de etica si disciplina a PD - liderii partidului fiind infricosati de perspectiva publicarii unei liste a demnitarilor dator
Democratii au lasat-o mai moale in cazul senatorului Marius Marinescu - al carui comportament a fost ieri analizat in Comisia de etica si disciplina a PD - liderii partidului fiind infricosati de perspectiva publicarii unei liste a demnitarilor datornici la Bancorex. De altfel, chiar daca Comisia s-a intrunit ieri si a aratat ca Marinescu a adus prejudicii de imagine partidului, presedintele democrat Emil Boc nu a pus pe ordinea de zi a BPN raportul referitor la Marinescu. Explicatia, au sustinut surse din PD, ar putea fi una singura: senatorul democrat are nume de lideri democrati care au avut datorii la Bancorex si le-ar putea face oricand publice. In concluzie, au spus sursele citate, este foarte probabil ca democratii sa nu ia o decizie transanta in ceea ce-l priveste pe Marinescu.
"Intrebati-l pe Orasanu"
Contactat telefonic pe acest subiect, senatorul a recunoscut ca a avut tangenta cu lista cu pricina. Intrebat daca are cunostinta despre o lista a politicienilor - datornici, Marinescu a confimat. "Am avut asemenea informatii si despre marii datornici. Mi s-a spart insa biroul din Ferentari si atunci au disparut aceste documente", a spus Marinescu. Chestionat asupra numelor de politicieni cu datorii, democratul a fost extrem de rezervat: "Sunt foarte multe nume de politicieni din absolut toate partidele. Intrebati-l pe presedintele AVAS, Razvan Orasanu, el are obligatia sa faca publice aceste nume. Eu i-am cerut in mod repetat acest lucru, dar nu s-a intamplat nimic". Senatorul PD a gasit insa o solutie, spune el salvatoare. Marinescu are de gand sa modifice Legea informatiilor publice si sa includa sanctiuni pentru cei care o incalca.
Prejudicii de imagine aduse PD
Potrivit unor surse din PD, citate de Mediafax, presedintele Comisiei pentru Statut, Etica si Litigii a PD, deputatul Marian Jean Marinescu, i-a informat succint pe membrii Biroului Permanent despre cazul senatorului Marius Marinescu, mentionand ca acesta a incalcat Statutul PD si ca a adus prejudicii de imagine partidului. "Prezentarea a fost generala, dar Boc nu a pus pe ordinea de zi raportul referitor la senatorul Marinescu. In principiu, toata lumea a inteles ca el poate fi exclus oricand, dar e putin probabil sa se intample asta", au aratat sursele PD. Potrivit lui Emil Boc, cazul Marinescu nu s-a luat in discutie in sedinta Biroului Permanent pentru ca liderii partidului asteapta "toata documentatia necesara", inclusiv raportul Corpului de Control al primului-ministru referitor la ARIS. De altfel, Marinescu ne-a declarat ca nu a fost chemat la Comisia de etica si ca nu are cunostinta despre o dezbatere a cazului sau. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.