Sanju Bhagat, fermier in orasul Nagpur, din India, recunoaste ca de cand se stie i-a fost rusine de pantecele sau voluminos, dar intr-o noapte din iunie 1999 frustrarea sa a incetat sa fie una estetica, relateaza Reuters, care citeaza un post de tele
Sanju Bhagat, fermier in orasul Nagpur, din India, recunoaste ca de cand se stie i-a fost rusine de pantecele sau voluminos, dar intr-o noapte din iunie 1999 frustrarea sa a incetat sa fie una estetica, relateaza Reuters, care citeaza un post de televiziune american. Sanju avea un abdomen atat de umflat, incat parea al unei femei insarcinate in luna a noua, si bietul om abia daca mai putea respira. Cazul sau a fost facut public abia acum, in emisiunea "Medical Mysteries" (n.r. Mistere medicale) a postului american de televiziune ABC News. Desi se obisnuise cu "boala" sa, intr-o noapte lui Sanju i-a fost atat de rau, incat a fost nevoit sa cheme o ambulanta, care l-a transportat pe barbatul de 36 de ani la spital. La inceput, medicii au crezut ca vinovata de volumul abdomenului lui Sanju ar fi o tumora gigantica si au decis s-o extirpeze. "Tumora era atat de mare incat exercita o presiune uriasa asupra diafragmei sale, de aici si problemele sale de respiratie", povesteste doctorul Ajai Mehta de la o clinica din Mumbai. "Tumora masiva ne promitea dificultati majore in timpul interventiei chirurgicale", isi aminteste medicul, insa afirma ca ceea ce i-a fost dat sa vada a fost ceva absolut inedit. Sectionand burta pacientului in profunzime, in afara a tasnit o cantitate apreciabila de lichid, iar dupa aceea s-a intamplat ceva extraordinar, de necrezut. In burta lui Sanju, medicii au descoperit un fetus involuat. Acestia spun ca fetusul avea par, organe genitale si unghii neobisnuit de mari la toate membrele. Astfel, in loc de o tumora maligna, medicii i-au extirpat barbatului corpul mutant al fratelui sau geaman. Dupa cum s-a dovedit, Sanju avea un diagnostic extrem de rar intalnit in medicina mondiala si anume "fetus in fetu". Medicul Mehta spune ca literatura de specialitate relateaza doar 90 de astfel de cazuri. "Fetusul in fetu" se produce la o etapa timpurie a sarcinii gemelare atunci cand fetusul mai dezvoltat il domina pe cel mai involuat intr-un asemenea grad, incat il inglobeaza in interiorul sau, celalalt traind ca un parazit. De regula, gemenii cu diagnosticul "fetus in fetu" mor la nastere. Se intampla insa si cazuri ca cel al lui Sanju Bhagat. Omul spune ca dupa interventia chirurgicala a simtit in tot corpul o imensa usurare, dar, de frica, nu a dorit sa afle nimic nici despre operatia in sine si nici despre fetusul involuat pe care medicii i l-au extras din abdomen. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.