Film despre 11 septembrie, in cinematografe Au trecut aproape cinci ani de la atentatele din 11 septembrie si la Hollywood apar primele filme despre acele evenimente. Exista multe moduri de relatare a evenimentelor din 11 septembrie 2001. Televiz

Film despre 11 septembrie, in cinematografe

Au trecut aproape cinci ani de la atentatele din 11 septembrie si la Hollywood apar primele filme despre acele evenimente.
Exista multe moduri de relatare a evenimentelor din 11 septembrie 2001. Televiziunea le poate relata prin imagini asa cum au avut loc atunci. Un ziarist poate scrie primele randuri aspre de istorie. Istoricii pot incadra aceste evenimente in contextul perioadei. Realizatorii de filme au, de asemenea, propriul rol, pe care trebuie sa-l joace si, cateodata cred ca, daca privesti mai atent si fara ezitare un singur eveniment, poti gasi anumite aspecte mult mai nuantate si mai profunde decat evenimentul in sine... Iata un film despre zborul United 93.

AL PATRULEA AVION. United 93 (""Zborul United 93"") este o productie semnata de Paul Greengrass (""Suprematia lui Bourne""), care ii are in distributie pe Lewis Alshamari si pe JJ Johnson. ""11 septembrie 2001. Patru avioane au fost deturnate. Trei dintre ele si-au lovit tintele. Aceasta este povestea celui de-al patrulea."" Asa suna recomandarea de pe afisul filmului, o pelicula care isi propune sa urmareasca moment cu moment, in cheie emotionala, destinul zborului care ""a ripostat"".
Realizatorii filmului au cercetat evenimentele din acea zi, relatand povestea unui singur zbor si a catorva oameni obisnuiti: oameni de afaceri, soti, bunici, studenti si multi altii, care se indreptau spre San Francisco la bordul unui Boeing 757. Pe parcursul celor doar 90 de minute in care avionul a fost in aer, lumea de dedesubt intra intr-o noua era violenta - vazuta printr-un nor de ceata care a disparut incet pentru a dezvalui ca insasi America era sub atac.
Filmul a fost bine primit de critica. Nimic despre al-Qaeda, nimic despre Ossama ben Laden, nimic despre Afganistan sau Irak, numai evenimentele, asa cum au fost. Un film emotionant, mestesugit realizat, care aduce onoare victimelor.

Video&DVD

DOMINO. Inteligenta, provocatoare, obraznica si periculoasa, dar nu in ultimul rand, frumoasa. Ea este Domino Harvey (Keira Knightley) si asta este povestea ei. De provenienta dintr-un mediu extrem de bogat, inca din primii sai ani de viata, Domino a fost o rebela. Nimic nu i-a putut sta in cale, asta pana cand si-a gasit vocatia: vanatoarea de recompense. Adrenalina, actiunea si aventura sunt lucrurile fara de care nu poate trai. In momentul in care a devenit un veritabil vanator de recompense, si-a regasit linistea interioara si alaturi de ceilalti membri ai bandei pentru care lucra a reusit sa puna bazele unei adevarate familii de... vanatori de recompense. Filmul este bazat pe povestea adevarata a vietii lui Domino Harvey, fiica marelui actor Lawrence Harvey.

5 x 2. Gilles (Stephane Freiss) si Marion (Valeria Bruni Tedeschi) isi traiesc ultimele clipe in postura de cuplu casatorit. Dupa ce semneaza hartiile de divort, vor face dragoste pentru ultima oara intr-o camera de hotel. De aici incepe intoarcerea in timp. Filmul este compus din cinci secvente care ii aduc in prim-plan pe cei doi protagonisti. Astfel ia nastere si titlul filmului. Calatoria in trecut ne arata de unde a inceput sa se destrame casatoria lor. Relatarea frumoaselor momente de mult apuse ale cuplului creeaza nostalgie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.