Cel putin o persoana si-a pierdut viata, iar alte cinci au fost ranite, ieri, in Turcia, in urma unei explozii produse in Antalya. Patru bombe au explodat, duminica spre luni in Turcia provocand ranirea a cel putin 27 de persoane, dintre care zece de
Cel putin o persoana si-a pierdut viata, iar alte cinci au fost ranite, ieri, in Turcia, in urma unei explozii produse in Antalya. Patru bombe au explodat, duminica spre luni in Turcia provocand ranirea a cel putin 27 de persoane, dintre care zece de nationalitate britanica, transmite Reuters. Britanicii si alti 11 turci se aflau, in momentul deflagratiilor, intr-un microbuz, pe una dintre strazile principale din statiunea Marmaris de pe Litoralul Marii Mediterane. Politia locala a prezentat insa o alta versiune a incidentului, potrivit careia deflagratiile ar fi fost provocate de trei dispozitive explozive, numarul persoanelor ranite ridicandu-se la 21. "Au existat trei bombe. Doua dintre acestea nu erau periculoase", a declarat, in acest sens, un reprezentant al Politiei din Marmaris, precizand ca exploziile s-au succedat in mai putin de un sfert de ora. Desi atentatul nu fusese revendicat ieri, oficialul turc nu a exclus ipoteza unei eventuale implicari a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Ministerul de Interne de la Londra a anuntat ca patru dintre cetatenii britanici se afla la terapie intensiva, noua dintre cei 21 de raniti fiind externati, potrivit guvernatorului local, Temel Kocaklar.
Ankara, acuzata de musamalizare
Alte sase persoane de nationalitate turca au fost ranite duminica intr-o explozie produsa la Istanbul. Seful Politiei locale, Celalettin Cerrah, a declarat ca incidentul a fost provocat de explozia unui dispozitiv abandonat in apropierea unei scoli din districtul Bagcilar. "Au lasat un pachet pe strada, langa un gard. Acesta a explodat, provocand ranirea a sase persoane", a precizat Cerrah pentru Agentia Anatolia, fara a oferi alte detalii. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a lansat o campanie separatista in 1984, alaturi de alte grupari militante, a fost acuzat sau a revendicat atentate similare in trecut. Organizatia este suspectata, de asemenea, ca s-ar afla la originea mai multor incendii care au devastat in ultimele zile sute de hectare de padure din mai multe regiuni al Turciei. O gruparea afiliata PKK, Soimii Libertatii din Kurdistan (TAK), a dezvaluit recent ca membrii sai au dat foc la padure in cel putin 17 zone pentru a protesta fata de "atitudinea fascista" a autoritatilor turce din sud-estul tarii, potrivit Mediafax. Presa britanica a sustinut luna trecuta ca autoritatile de la Ankara au fost acuzate ca musamalizeaza o campanie de comitere a unor atentate teroriste in incercarea de a proteja industria turistica a tarii, care genereaza profituri mari, potrivit Mediafax. Turcia, ca si Statele Unite si UE, considera PKK drept o organizatie terorista si o acuza de uciderea a peste 30.000 de persoane. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.