Dinamo a invins fara drept de apel pe Universitatea, chiar la Craiova, cu 4-0, in ultimul meci al etapei a 5-a din Liga I, disputat duminica seara. Toate cele patru goluri ale bucurestenilor au fost marcate de I. Ganea, in minutele 33 (dupa o pasa a
Dinamo a invins fara drept de apel pe Universitatea, chiar la Craiova, cu 4-0, in ultimul meci al etapei a 5-a din Liga I, disputat duminica seara. Toate cele patru goluri ale bucurestenilor au fost marcate de I. Ganea, in minutele 33 (dupa o pasa a lui Cl. Niculescu), 65 (actiune Cl. Niculescu, deviere nefericita a olteanului D. Stoica), 70 (din centrarea lui Blay) si 83 (cu poarta goala, dupa o actiune a lui Danciulescu).
Rednic: "Am sprijin total"
Mircea Rednic (foto stanga), antrenorul lui Dinamo, a declarat ca este sprijinit din toate punctele de vedere si a afirmat ca nu se astepta ca dinamovistii sa invinga pe Universitatea cu 4-0. "La Dinamo sunt sprijinit din toate punctele de vedere. Formam o familie si se vad roadele. Inca nu am reusit sa gasesc o formula ideala, jucatorii noi au venit nepregatiti, la fel si la Craiova. Ma bucur ca am trei atacanti de valoare, dar mi-e greu sa aleg. Am incercat de atatea ori sa joc cu toti trei, insa echipa nu joaca bine atunci. Altfel este cand intra pe parcurs si ai un avantaj de unu-doua goluri. Sau cand adversarul sufera din punct de vedere fizic, atunci e bine sa joci cu trei. Niciodata nu am crezut ca vom invinge cu 4-0. Nu mi-a fost tema de echipa, cat de atmosfera", a spus Rednic. Acesta a precizat ca atunci cand a fost la Universitatea, in 2003/2004, nu a fost ajutat de rezultate. "Era o echipa matura, juca, rezultatele nu m-au ajutat, dar cand mi-am dat demisia mi-am dat-o pentru ca nu au fost rezultate. Imi asum toata responsabilitatea pentru primele opt etape. Cand am plecat eu echipa era pe locul 14, la egalitate cu locul 12. Am plecat pentru ca am simtit ca nu sunt sprijinit. La Vaslui am preluat echipa cu un punct, iar la finalul turului avea 6. N-am plecat pentru ca acolo oamenii m-au sprijinit si au vrut cu adevarat sa scape de retrogradare. Cred ca nu s-a dorit ca Universitatea sa ramana in prima divizie", a spus Rednic, care considera ca prin declaratiile facute, patronul Universitatii, Adrian Mititelu, a pus presiune asupra jucatorilor: "Insa cel mai mult au avut jucatorii de la Craiova de suferit. Presiunea a fost prea mare pentru ei si s-a vazut ca au cedat".
Stanga: "Scor exagerat"
Antrenorul-jucator al oltenilor, Ovidiu Stanga a afirmat ca Universitatea a primit patru goluri "copilaresti" in meciul cu Dinamo si s-a declarat nemultumit de evolutia sa si a fotbalistilor sai. "Cred ca scorul nu arata exact ce s-a intamplat pe teren. Poate Dinamo merita sa castige, dar nu la o diferenta asa de mare. Am luat patru goluri copilaresti, pe greseli individiuale, care sunt greu de corectat", a afirmat Stanga. "Am reprosuri de facut pentru ca am gresit foarte multe baloane, am luat foarte multe galbene in prima repriza si apoi am fost retinuti pe tot parcursul jocului. Am gresit pase care puteau fi fructificate de atacanti. Si mie am sa-mi fac reprosuri. Am jucat slab", a punctat Stanga. Acesta spera ca jucatorii sai sa se obisnuiasca sa evolueze sub presiune si a opinat ca daca Universitatea va avea evolutii bune va reusi sa atraga 30.000 de spectatori la stadion si la alte meciuri, nu numai la cele importante. Patronul Universitatii, Adrian Mititelu, a admis ca Dinamo "a fost mult mai buna" in meciul de duminica si considera ca diferenta a fost facuta de experienta superioara a bucurestenilor. "Mergem inainte, avem o echipa tanara, pe care trebuie sa o intelegem, o echipa capricioasa, care intr-o zi poate face un meci foarte bun, iar in alta unul foarte prost. Era normal sa fiu optimist inainte de meci, pentru ca am simtit ca echipa este in vana. Dar pe teren a fost altfel, nu cum am vrut eu si cei 30.000 de oameni din tribuna", a spus Mititelu. (MIG)
Fanii olteni l-au "surprins" pe boss-ul lui Dinamo
Badea a ramas fara doua roti la Mercedes
Mititelu a suportat paguba din propriul buzunar
Un grup de suporteri ai Universitatii a avariat masina presedintelui CA al lui FC Dinamo, Nicolae Badea, taindu-i cu cutitul rotile din spate, in timp ce acesta se afla la o intalnire cu patronul craiovean Adrian Mititelu. Duminica dupa-amiaza, in jurul orei 15, Badea, insotit de un alt actionar dinamovist, Florin Busca, si de managerul general Petre Buduru, a sosit la sediul clubului Universitatea, pentru a se intalni cu Mititelu. Oficialii celor doua cluburi au discutat si si-au facut cadouri unii altora. In tot acest timp, in fata sediului s-au adunat aproximativ o suta de suporteri otleni, care au intepat cu cutitul rotile din spate ale automobilului Mercedes apartinand lui Badea. La scurt timp dupa incident, la fata locului au sosit echipaje ale Politiei si Jandarmeriei. Mititelu, care poseda tot un autoturism Mercedes, i-a oferit lui Badea roata sa de rezerva, pentru ca acesta sa se poata deplasa prin oras, si a trimis un subordonat sa cumpere doua roti, pentru ca dupa meci oficialul dinamovist sa poata pleca din Craiova. Mititelu a considerat normal faptul ca s-a intalnit cu oficialii dinamovisti inaintea meciului dintre cele doua echipe. "Era normal sa-l primesc pe Badea asa, este un om de onoare, a facut multe pentru Dinamo, dar si pentru aceasta tara", a spus Mititelu. (MIG)
Ironii si jigniri intre fani
Razboiul dintre fanii celor doua echipe, inceput pe autostrada, in timp ce suporterii dinamovisti se indreptau spre Craiova, a continuat si in tribune, insa doar la nivel de bannere si scandari. Galeria Universitatii a afisat urmatoarele bannere: "Netoiu - cel mai urat dintre olteni, Staicu - cancerul fotbalului craiovean, Rapid - pe cine a bagat Neagoe in B, Dinamo - echipa infiintata in Divizia A, Steaua - fosta echipa a ceausistilor"; "Dupa tot MTV-ul si Nationala noastra a luat-o si Niculescu de nevasta" (aluzie la Diana Munteanu, prietena atacantului dinamovist), "Cluj - 30 de miliarde, Arad - 20 de miliarde, Craiova - 0 miliarde. Arteziene, comisioane, interese, in loc de primar avem un lautar" (atac la adresa primarului craiovean Aurel Solomon), "Cand suntem toti, va umilim, cand sunteti toti, sunteti prea putini", "Aveti un antrenor ratat si un palmares furat. Aveti un nume comunist si o galerie de neonazisti". Dinamo a fost incurajata la Craiova de aproximativ 400 de suporteri, care au afisat urmatoarele mesaje: "O echipa mititica in liga lui Mitica", "Cum fu in B?", "Aveti grupuri neinsemnate care vorbesc, dar nu au fapte", "Cu Dinamo II ati fost la inaltime". Dupa ce Dinamo a marcat pentru 3-0, antrenorul-jucator al Universitatii, Ovidiu Stanga, a fost la un pas de o incaierare cu directorul sportiv de la Dinamo, Constantin Danilescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.