Dupa modelul politicienilor, Consiliul Baroului Bucuresti a hotarat luni ca toti cei 15 membri din conducere sa-si faca publica orice eventuala colaborare cu fosta Securitate. OBLIGATIE. ""Avocatura este prin esenta o profesie liberala, iar initiat
Dupa modelul politicienilor, Consiliul Baroului Bucuresti a hotarat luni ca toti cei 15 membri din conducere sa-si faca publica orice eventuala colaborare cu fosta Securitate.
OBLIGATIE. ""Avocatura este prin esenta o profesie liberala, iar initiativa noastra nu reprezinta o epurare. Am considerat insa ca avem o obligatie cel putin morala sa dam declaratii complete despre noi"", ne-a spus ieri decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu. Astfel, membrii Consiliului vor da in primul rand declaratii pe proprie raspundere cu privire la colaborarea cu fosta Securitate, iar daca cineva are dosar la CNSAS ""va fi obligat sa si-l publice pe site-ul Baroului"", a mai spus Cristian Iordanescu.
PROPUNERE. Avocatii din Bucuresti vor propune, de asemenea, vineri, la Consiliul Permanent al Uniunii Barourilor din Romania, ca initiativa lor sa fie extinsa la nivelul tuturor avocatilor din tara care ocupa functii de conducere in cadrul profesiei. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.