Peste 50 de bancnote falsificate, in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei vechi, au fost depistate in diferite magazine si banci din judetul Harghita. Primele sesizari privind aparitia pe piata a bancnotelor false de 500.000 de lei vechi, un
Peste 50 de bancnote falsificate, in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei vechi, au fost depistate in diferite magazine si banci din judetul Harghita. Primele sesizari privind aparitia pe piata a bancnotelor false de 500.000 de lei vechi, un milion de lei vechi, dar si de 100 de lei noi, au fost facute inca din luna mai a acestui an. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca banii erau plasati de trei tineri - T.Z., de 17 ani, din Toplita, P.G.I,. de 22 ani, muncitor din comuna Sarmas, si F.K.C., de 19 ani, din aceeasi localitate -, ei alegand magazinele mici, de unde cumparau produse ieftine pentru a primi, ca rest, aproape intreaga suma.
Tinerii primisera bancnotele contrafacute de la M.D., de 23 ani, din Toplita, care se ocupa cu falsificarea banilor inca din anul 2005. Acesta a falsificat, in luna iulie 2005, cu o imprimanta multifunctionala, mai multe bancnote de 500.000 de lei vechi, pe care le-a plasat in judetele Harghita si Brasov. Tanarul a fost prins in flagrant la Brasov si arestat, insa, peste cateva luni, el a fost pus in libertate.
Acesta a continuat sa falsifice bani, pe care i-a pus in circulatie in judetele Harghita, Mures, Neamt, Bistrita, Cluj si Satu-Mare, impreuna cu un fost coleg de celula, B.G., de 39 de ani, din Bacau, aflat in prezent incarcerat in Penitenciarul Satu-Mare, pentru furt calificat. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.