O rapire si o crima care au tinut in sah Austria si America timp de aproape zece ani pareau ca si-au gasit rezolvarea luna aceasta. Numai ca turnura luata acum de fiecare dintre cazuri n-a facut decat sa le incalceasca si mai mult. In 1996, mic

O rapire si o crima care au tinut in sah Austria si America timp de aproape zece
ani pareau ca si-au gasit rezolvarea luna aceasta. Numai ca turnura luata acum de fiecare dintre cazuri n-a facut decat sa le incalceasca si mai mult.

In 1996, micuta JonBenet Ramsey, in varsta de 6 ani, cunoscuta americanilor datorita concursurilor de frumusete pentru copii, era gasita moarta in subsolul casei familiei sale din statul american Colorado. Fusese sugrumata, iar craniul ii era fracturat. Doi ani mai tarziu, Natascha Kampusch, o fetita de 10 ani din Austria, disparea fara urma, provocand o isterie nationala si operatiuni de cautare care i-au dus pe anchetatori pana in Ungaria vecina. Ambele cazuri au intrat in anale in SUA si in Austria, iar autoritatile si parintii pierdusera orice speranta ca vor afla vreodata ce s-a intamplat cu micutele.
REVENIRE. Surprinzator, ambele povesti au revenit in atentia publicului in cursul acestei luni. Anchetatorii americani au reusit extradarea din Thailanda a unui suspect, iar presa din SUA a vuit, incantata sa relateze despre misterul care e pe cale sa se rezolve dupa zece ani. Una dintre cele mai mediatizate crime ramase nerezolvate era pe cale sa isi desluseasca itele.
In Austria, o tanara de 18 ani care hoinarea prin curtile din oraselul Strasshof, aflat in apropiere de Viena, s-a dovedit a fi Natascha, fetita care disparuse in drum spre scoala acum aproape zece ani.
Parea ca celebrul caz se incheia fericit, ca o familie suferinda se va reuni dupa opt ani, la fel cum, in SUA, cineva urma sa plateasca, in sfarsit, pentru moartea lui JonBenet. Cele doua cazuri au evoluat insa cu totul altfel.
CIUDAT. A trecut o saptamana de cand a scapat de rapitor si Natascha Kampusch inca nu si-a revazut familia. Mai mult, tanara a dat publicitatii un comunicat in care deplange moartea celui care a tinut-o sechestrata intr-un subsol vreme de opt ani si care s-a sinucis in ziua cand fata a evadat. Ea mai spune ca nu crede ca a ratat ceva in perioada de ""detentie"", ca a avut, e drept, o copilarie mai neobisnuita, dar nu neaparat mai nefericita.

ARESTAREA A FOST DEGEABA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.