Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a afirmat, intr-o scrisoare expediata in iulie cancelarului german Angela Merkel si publicata ieri, ca Holocaustul a fost utilizat drept "pretext" pentru a pune Germania intr-o situatie stanjenitoare, transmi
Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a afirmat, intr-o scrisoare expediata in iulie cancelarului german Angela Merkel si publicata ieri, ca Holocaustul a fost utilizat drept "pretext" pentru a pune Germania intr-o situatie stanjenitoare, transmite Mediafax. "Nu doresc sa analizez Holocaustul", a afirmat liderul de la Teheran, care in trecut il calificase drept un "mit". "Insa nu este foarte logic ca unele state ce au iesit invingatoare din al doilea razboi mondial sa creeze un pretext pentru a mentine un popor intr-o stare de permanenta stanjeneala si pentru a-i slabi motivatia, vivacitatea si a-i impiedica progresul", scrie presedintele iranian. "Germanii, popoarele din Orientul Mijlociu si intreaga umanitate sufera din cauza Holocaustului", adauga Ahmadinejad, apreciind ca statele care au iesit invingatoare in urma conflictului, in special Marea Britanie, ar trebui sa ii gazduiasca pe "supravietuitorii Holocaustului pe teritoriul propriu". Presedintele iranian denunta, totodata, "influenta sionista din economie, mass-media, centrele de putere, care pune in pericol interesele popoarelor europene", oferind asigurari ca cele "doua popoare, iranian si german, care au creat mari civilizatii si detin o cultura bogata (...) pot colabora impotriva acestor umilinte si injustitii (...) si pot convinge celelalte puteri sa respecte celelalte popoare si drepturile lor". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.