Cei doi ""intermediari"" ai Afacerii Fregatelor, sotii Georgiana si Barry George, au fost audiati de procurorii anticoruptie. DNA cauta sa descopere cine sunt oficialii romani care ar fi luat o presupusa mita de sapte milioane de lire sterline. SCOS
Cei doi ""intermediari"" ai Afacerii Fregatelor, sotii Georgiana si Barry George, au fost audiati de procurorii anticoruptie. DNA cauta sa descopere cine sunt oficialii romani care ar fi luat o presupusa mita de sapte milioane de lire sterline.
SCOSI PRIN SPATE. Evenimentul s-a produs luni si a avut loc, potrivit Realitatea TV, la solicitarea celor doi britanici, aflati pentru o scurta vacanta in Romania. Cei doi ar fi dat declaratii timp de aproximativ sase ore, asistati de avocatul Ioan Neagu. Conform sursei citate, sotii George au iesit din biroul anchetatorilor direct in curtea interioara a DNA si de acolo au plecat cu autoturismul care ii adusese, pentru a nu da ochii cu reprezentantii mass-media. Desi cei doi au fost filmati, in plina zi, in timp ce intrau in sediul Parchetului, reprezentantii DNA au refuzat sa confirme discutiile pe care sotii George le-ar fi avut cu anchetatorii. Informatia nu a fost insa nici infirmata, astfel ca prezenta celor doi la DNA, desi evidenta, este lasata oficial in ceata. Singurul lucru comunicat presei de purtatorul de cuvant al institutiei, Livia Saplacan, ""de comun acord cu domnul Morar"", a fost ca: ""Exista situatii in care natura dosarelor impune ca o parte din cercetari sa se desfasoare in conditii de deplina confidentialitate. Din acest motiv, DNA nu poate comunica nimic despre acest caz"". O data cu acordarea asistentei judiciare pentru anchetatorii britanici, procurorii romani au deschis un dosar penal, prin autosesizare. Acest lucru s-a intamplat la doua zile dupa ce sotii George au fost retinuti la Londra 24 de ore.
SE CAUTA FAPTASII. In dosarul romanesc, urmarirea penala a fost inceputa privind fapte de coruptie, urmand ca DNA sa identifice persoanele care ar fi comis aceste fapte si daca este vorba despre un caz de coruptie la nivel inalt. Sotii Barry au perfectat contractul dintre statul roman si firma britanica BAE Systems, in urma caruia doua dintre cele mai vechi nave ale flotei britanice, dupa un proces de ""regenerare si modernizare"", au intrat in posesia MApN, sub numele Regele Ferdinand si Regina Maria. Pentru perfectarea contractului, anchetatorii englezi sustin ca s-au platit doua comisioane: aproximativ un milion de lire sterline sotilor George si sase milioane unei alte persoane, posibil un politician roman. Ministrul Apararii a precizat ca impreuna cu partea britanica a convenit desecretizarea contractului, deoarece asupra acestuia planeaza grave suspiciuni de coruptie. (V. Fotache, M. Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.