Ministerul Justitiei a refuzat sa avizeze proiectul de hotarare privind vanzarea pachetului de 8% din actiuni catre angajatii Petrom, motivul fiind necesitatea consultarii unui ONG responsabil cu egalitatea de sanse, a declarat ministrul Economiei, C
Ministerul Justitiei a refuzat sa avizeze proiectul de hotarare privind vanzarea pachetului de 8% din actiuni catre angajatii Petrom, motivul fiind necesitatea consultarii unui ONG responsabil cu egalitatea de sanse, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres.

""Proiectul de hotarare privind pachetul de actiuni reprezentand 8% din titlurile Petrom este blocat la Ministerul Justitiei, care nu si-a dat avizul necesar si a recomandat Ministerului Economiei ca in pregatirea actului normativ sa intrebe si asociatiile, pentru egalitatea de sanse.
Potrivit proiectului de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Economiei, actiunile reprezentand 7,99% din totalul tilurilor Petrom vor fi vandute direct catre salariatii companiei, la un pret de 0,2158 lei/actiune, acelasi platit de OMV. Actiunile vor fi vandute direct catre orice persoana care are sau a avut calitatea de salariat al Petrom in orice moment in perioada cuprinsa intre data infiintarii SNP (1997) si data transferului dreptului de proprietate (14 decembrie 2004).
DAEWOO. Potrivit lui Codrut Seres, ieri Ministerul Justitiei a prezentat interpretari juridice ale operatiunii de preluare si in cazul Daewoo Craiova. Ministerul Economiei urma sa trimita ieri o echipa de avocati la Justitie, pentru a lamuri problema Daewoo. ""Contractul prin care statul va prelua pachetul majoritar de actiuni la Daewoo de la compania sud-coreeana va fi semnat, sper, miercuri (n.r. - astazi)"", a spus Seres.
La jumatatea lunii iunie, Executivul a anuntat ca Daewoo Motors a acceptat sa cedeze statului roman actiunile detinute la Daewoo Craiova. Statul a primit scrisori de interes pentru preluarea fabricii de masini din Craiova din partea Ford Motors, General Motors, precum si de la companiile Renault-Nissan si Chery Automobile (China). (I.O.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.