Maria Esther de Capovilla (foto), cea mai batrana persoana din lume, potrivit Guinness World Records, a decedat in Ecuador, la varsta de 116 ani, potrivit unui anunt facut de nepoata ei, transmite Ireland Online. Catherine Capovilla, in varsta de 46
Maria Esther de Capovilla (foto), cea mai batrana persoana din lume, potrivit Guinness World Records, a decedat in Ecuador, la varsta de 116 ani, potrivit unui anunt facut de nepoata ei, transmite Ireland Online. Catherine Capovilla, in varsta de 46 de ani, a declarat ca matusa ei a decedat duminica, in jurul orei locale 15.00, intr-un spital din Guayaquil. Decesul Mariei Esther a survenit in urma unei pneumonii pentru tratarea careia fusese internata. Nascuta la 14 septembrie 1889, in acelasi an cu Charlie Chaplin si Adolf Hitler, Capovilla s-a casatorit in 1917 si a ramas vaduva in 1949.
Robert Young, consultant pe probleme de gerontologie al Guinness World Records, a declarat ca Elizabeth Bolden din localitatea Memphis, statul american Tennessee, va preluat titlul de "cea mai batrana persoana din lume". "Guinness World Records va trebui sa faca un anunt oficial la Londra. Din motive practice, urmatoarea persoana care va fi declarata <<cea mai batrana din lume>> este Elizabeth Bolden. Ea are tot 116 ani, insa s-a nascut cu 11 luni dupa Capovilla", a spus el. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.