Cel mai mediatizat caz de rapire a unui copil din Austria ultimilor ani, care a declansat in urma cu opt ani o febrila cautare, inclusiv in Ungaria, si-a gasit rezolvarea miercuri, intr-un mod care a surprins pe toata lumea. O fata, rapita la vars
Cel mai mediatizat caz de rapire a unui copil din Austria ultimilor ani, care a declansat in urma cu opt ani o febrila cautare, inclusiv in Ungaria, si-a gasit rezolvarea miercuri, intr-un mod care a surprins pe toata lumea.

O fata, rapita la varsta de zece ani in apropierea scolii unde invata, a reusit sa scape, dupa opt ani de detentie intr-un garaj intunecos. Rapitorul sau s-a sinucis aruncandu-se in fata trenului. Wolfgang Priklopil, un tehnician de telecomunicatii in varsta de 44 de ani, a fost urmarit cu asiduitate miercuri de politie, si, in disperare de cauza, si-a abandonat masina si s-a aruncat in fata trenului. In buzunarele sale s-au gasit cheile de la camioneta alba cu care a rapit-o, in urma cu opt ani, pe Natascha Kampusch.
CLIPA DE NEATENTIE. Natasha a fost gasita, miercuri, ratacind printr-o gradina particulara dintr-un cartier al Vienei. Ea a povestit politiei ca a fost rapita si tinuta ostatica intr-un garaj bine ferecat. Cand politia a deschis garajul, a descoperit ca acesta era intunecat ca o pivnita, nu mai mare de 12 metri patrati, si era izolat fonic. Rapitorul instalase acolo un pat si un raft cu carti pentru copii, dar si o toaleta. Potrivit politiei, in ultima vreme, rapitorul devenise din ce in ce mai neglijent, si fata, acum in varsta de 18 ani, a profitat de un moment de neatentie si a fugit. ""Este palida, ca si cum nu a mai vazut lumina zilei de mult timp, insa vorbeste bine si poate citi si scrie"", a declarat un politist pentru Austria Press Agency. Psihologii contactati de agentia de presa au subliniat insa ca traumele fetei ar putea fi mult mai mari, ea suferind probabil de ""sindromul Stockholm"", potrivit caruia captivii incep sa simta simpatie fata de rapitorii lor.
Ancheta deschisa de politie mai are de stabilit acum motivele rapirii, stiut fiind ca Priklopil nu avea nici o legatura cu familia fetitei, dar si daca aceasta a fost abuzata sexual sau batuta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.