Cautatorii de aur de pe Magura Slatioarei, despre care Jurnalul National a scris intr-un amplu reportaj, au ajuns se pare la capatul puterilor si al rabdarilor. Tot rascolind pamantul din dotare cu caterpilar si excavator timp de trei saptamani degeaba au gasit si vinovatua€™ care-i induce in eroare: detectorua€™ de metale neperformant

Cautatorii de aur de pe Magura Slatioarei, despre care Jurnalul National a scris intr-un amplu reportaj, au ajuns se pare la capatul puterilor si al rabdarilor. Tot rascolind pamantul din dotare cu caterpilar si excavator timp de trei saptamani degeaba au gasit si vinovatua€™ care-i induce in eroare: detectorua€™ de metale neperformant achizitionat deja, care nu indica nici urma de aur nici la 100 de metri adancime. Asa ca Ilarie, unul din sefii tiganilor care au cumparat pamant pe Dealua€™ cu Negustori si care sapa de trei saptamani neincetat, ne-a sunat sa ne roage sa dam anunt cum ca au nevoie de un detector mai performant, pe care sa-l inchirieze, cumpere sau chiar posesorua€™ sa vina cu aparatua€™ si sa le indice cu exactitate locul comorii.
DETECTOR. Cum nici macar un cocosel de aur nu si-a facut aparitia rabdarea este pe final, fro 500-600 de milioane de lei s-au scurs deja, cum ar veni pe apa sambetei, si probabil ca si politistii rurali s-au plictisit sa-i tot supravegheze din umbra, de la distanta, pe tiganii care rascolesc maruntaiele pamantului de atata vreme. ""Un detector care sa ne indice exact adancimea ar fi o treaba serioasa, nu ca asta care ne indica doar aria, suprafata unde sa sapam"", ne-a spus Ilarie. Asa ca cine are pa€™acasa, ratacit printre ghivecele cu muscate, sau prin pivnita printre borcanele cu muraturi, vreun detector de metale care sa indice adancimea la care sa se sape, sa-l sune pe Radu Stanescu la numarul de telefon 0744.79.73.10.