Presedintele Traian Basescu a fost ieri tinta atacurilor politicienilor. Liberalii si pesedistii l-au criticat la unison pe seful statului, acuzandu-l ca are dosar la Securitate si ca joaca ""un teatru penibil"".

In plina campanie a dosariadei, liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, il arata cu degetul pe Traian Basescu, sustinand ca dosarul acestuia ar fi trebuit sa fie primul dat spre analiza CNSAS. ""Nu pot sa inteleg cum presedintele Romaniei isi inchipuie ca poate sa pacaleasca o intreaga natiune facand aceasta scena de teatru ieftin si penibil cu «dati-mi dosarul si-l trimit la CNSAS». Cine suntem noi sa-i dam dosarul? Isi imagineaza ca poate sa joace poker si sa traga cacealmale intregii societati romanesti?"", a spus Orban, la Scoala de vara a tineretului liberal, de la Mamaia. El a explicat ca, tinand cont de pozitia pe care a avut-o inainte de 1990, Basescu ""a avut sigur dosar de urmarit, daca nu cumva chiar unul de informator sau de colaborator"". Trecand la amenintari, Orban a spus ca in cazul in care dosarul sefului statului nu apare pana la viitoarele alegeri, PNL ar trebui sa-si gaseasca un alt candidat la prezidentiale, pe care sa-l sprijine, si chiar sa paraseasca alianta cu PD.
ALIAT IN OPOZITIE. Si presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, este convins ca Basescu are dosar. ""Presedintele Traian Basescu nu a fost foarte sincer cand a cerut dosarul sau, care exista cu siguranta. Ca fost reprezentant al Navrom la Anvers, avea cel putin un dosar de urmarire. Dar probabil nici acest dosar nu mai exista. Este si periculos sa existe, pentru ca un dosar de urmarire scoate la iveala legaturi si rapoarte compromitatoare"", a declarat Oprescu. El a reclamat faptul ca institutiile detinatoare de arhive se afla sub controlul ""discretionar"" al sefului statului si a aratat ca acestea au fost ""probabil fortate"" sa ajunga la concluzia ca ""cetateanul Traian Basescu nu are nici un fel de dosar"". Mai mult, Oprescu l-a acuzat pe Basescu ca orchestreaza toata dosariada, incercand sa impuna astfel ""o dictatura prezidentiala"" si sa dizolve Parlamentul prin scoaterea la lumina a 100 de dosare ale politicienilor.

SPONSORIZARE SUSPECTA